Srpski biciklista činio čuda na Trci kroz Srbiju!

Italijanski profesionalac Elis Karta , koji vozi za slovenačku ekipu Jogi Meblo san, pobedio je na prvoj etapi 62.međunarodne biciklističke Trke kroz Srbiju voženu od Požarevca do Čačka ali je junak dana srpski reprezentativac Đorđe Đurić koji je ciljem u Mionici prošao kao drugi.

Đurić je tokom cele etape bio stalno na čelu karavana, napadao, a kada je otišao u beg sa još trojicom vozača, diktirao je tempo, jurišao osvajajući prolazne, brdske ciljeve pa je od ukupno pet majica, najvećih biciklističkih trofeja, prigrlio četir i – plavu RTS kao najbolji na  brdskim ciljevima, Zelenu Škode kao najbolji na brdskim ciljevima.

Đurić je osvojio i Belu majicu najboljeg u plasmanu vozača do 23 godine. I trobojna majica za najboljeg srpskog vozača završila je na plećima Đorđa Đurića.

Italijan Karta je deonicu od Požarevca do Mionice prevezao za 3:38,20 časova.Đurić je na cilj, rekosmo stigao drugi, dok je treći Judžin Kros iz Velike Britanije.

Sutra se vozi Druga etapa od Mionice do Čačka duga 149,8 kilometara.

Start je u 12,00 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEK ŠTO IH JE UVEO U ELITU: Dva premijerligaša već žele trenera Ipsviča?!

Fudbalski klub Ipsvič Taun vratio se nakon 22 godine u elitni rang engleskog fudbala. Uz Lester su, kao drugoplasirani, obezbedili...

POVEZANE OBJAVE