Evroliga predstavila Partizan: On će biti lider tima

Košarkaški klub Partizan vraća se u Evroligu, a poslednji put u ovom takmičenju igrao je u sezoni 2013/2014.

Povodom toga, Evroliga je danas predstavila Partizan, šampiona Evrope iz 1992. godine.

-Partizan se vraća u Evroligu sa najtrofejnijim trenerom u istoriji ovog takmičenja Željkom Obradovićem, koji se prošle godine vratio u voljeni Partizan. Kevin Panter je bio vođa Partizana prošle sezone u Evrokupu, a vratio se da bi igrao sa klubom u Evroligi. Pored njega će biti dvojica novajlila Danilo Anđušić i Dante Egzum, koji imaju iskustva u Evroligi. Bekovsku liniju će kompletirati Aleksa Avramović, Gregor Glas i Jam Madar. Krilne pozicije će pokritti Džejms Naneli i Joanis Papapetru. Uroš Trifunović će pokušati da se izbori za veću minutažu u narednoj sezoni”, navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Evrolige.

Elitno takmičenje smatra da će se tim Željka Obradovića oslanjati na igrače iz prethodne sezone.

-Zek Ledej se vraća na teren posle sjajne igre u Evrokupu. Matijas Lesor je dominantan na poziciji centra, a doprinos timu daće i Balša Koprivica, Tristan Vukčević i Alen Smailagić, koji se dobro pokazao u debitantskoj sezoni u dresu Partizana“, navodi Evroliga.

Evroliga smatra da će Papapetru biti lider tima i da će Partizanu velika prednost biti bučni navijači u sezoni pred nama.

-Papapetruu će ovo biti deseta sezona u Evroligi, ali prva van Grčke. Obradović se uzda u njegovo iskustvo. Partizan se tradicionalno oslanja na mlade igrače, a očekuje se da Papapetru bude lider tima. Hemija u timu i bučni navijači biće velika prednost Partizana, koji želi da se plasira u plej-of Evrolige, zaključuje se u tekstu Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE