Zvezda se kasno probudila, zaslužena pobeda Trabzona (VIDEO)

 U meču drugog kola grupne faze Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Trabzona rezultatom 2:1.

Zvezda je prva imala priliku, u 3. minutu loša komunikacija u zadnjoj liniji protivnika. Densvil i Čakir se nisu razumelli i malo je falilo Pešiću da stigne do te lopte koja bi skoro pa značila gol.

Umesto toga usledila je brza tranziicija Trabzona u napad, ali centaršut na kraju te akcije nije bio na visini zadatka.

U 6. minutu problem za Zvezdu, Kings Kangva je zbog faula dobio žuti karton. Nastavili su da napadaju crveno-beli, Kanga je proigrao Bukarija u kaznenom prostoru, tražio je Aleksandra Pešića na drugoj stativi, ali njegovu nameru je pročitao protivnički golman. U 15. usledio je sjajan šut Trezegea i odlična odbrana Milana Borjana.

Međutim, u 16. minutu poveo je Trabzon. Ostao je sam kao duh Marek Hamšik u petercu, poklonio se i savladao Milana Borjana minut posle strašnog udarca Trezegea za 1:0.

Nakon primljenog gola, Zvezda se nije videla na terenu. Mnogo posla za odbranu i nekoliko dobrih intervencija za trio Milunović-Dragović-Eraković.

Međutim, u nastavku su se probudili crveno-beli, nezadovoljni su bili turski navijači kada je za sada perfetkni Milunović oduzeo loptu Maksiju Gomesu. Tražili su penal o kom nije bilo ni govora. U nastavku akcije lopta je stigla do Kingsa Kangve koji je sjajno povukao, potom proigrao Osmana Bukarija koji iz nezgodnog ugla upućuje udarac u kontra gornji ugao, ali Čakir je siguran, kao i nakon kornera posle toga.

Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi pa je na pauzu rezultat bio 1:0 za domaći tim.

Na startu drugog poluvremena, izmena u ekipi Crvene zvezde, Aleksandar Katai je zamenio Slavoljuba Srnića.

Omdah je pritiskao turski tim, jedan pas je izbacio kompletnu odbranu Zvezde. Lopta je stigla do Đaninija iza poslednje linije crveno-belih, ali srećom pa igrač sa Zelenortskih ostrva to nije iskoristio i poslao je centaršut po zemlji iza leđa svojih saigrača.

Nakon toga Đanini je ušao u duelu sa Kangvom, pa sa Kangom i potom u padu neoprezno startovao Dragovića koji je odmah pao na zemlju i zatražio medicinsku pomoć. U 63. minutu nova nevolja za Zvezdu, drugi žuti, odnosno Crveni karton je dobio Kings Kangva nakon starta nad  Bakasetasom.

U 68. minutu Kanga je izgubio loptu u opasnoj zoni, bespotrebno je komplikovao, a Trezege ga je kaznio. Zakucao je loptu u gol za velikih 2:0.

Nakon ovoga Zvezda je totsalno potonula, domaći su preuzeli totalni inicijativu, probao je  Enis Bardi. Pucao je sa velike razdaljine i pogodio mrežu sa spoljne strane.

Mirno su domaći privodili meč kraju, ali u 89. minutu gol za Zvezdu. Smanjio je zaostatak Veljko Nikolić. Asistent je Ibrahim Mustafa.

Pokušavala je Zvezda da dođe do boda ali joj to nije pošlo za rukom. Na kraju, ostalo je 2:1 za domaći tim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE