Borac i Oradea remizirali u pripremnoj utakmici!

KK Borac je odigrao još jedan pripremni meč na parketu dvorane kraj Morave.

Protivnik je bila rumunska Oradea, a nakon 40 minuta velike borbe konačan rezultat je glasio 76:76 (24:24; 20:18; 19:12; 13:22). Iako je duel mogao da ode u produžetak, kojim bi bio rešen pobednik, timovi su doneli odluku da ostane skor onakav kakav je bio posle četiri deonice.

Gosti su nešto bolje ušli u duel, pa su sa dva dobra napada brzo došli do 6:0. Tek posle gotovo tri minuta igre i domaćin je uspeo da poentira, i to preko Radonjića. Za njim je poentirao i Hejl, a onda ponovo Radonjić, pa je Borac mogao da odahne, jer je munjevito poravnao skor. Oradea se nije dala poremetiti, već je predvođena Tarolisom došla do novog kapitala, koji je polovinom deonice iznosio sedam poena (9:16). U nastavku susreta Borac je pokušao da promeni odnos snaga, što mu je i pošlo za rukom, i to na samom kraju prve deonice, kada je poravnao rezultat.

Sa dve brze trojke Kartera i Holta Oradea je otvorila drugi deo meča, pa je ponovo imala finu prednost. Odgovor je stigao od Đokovića, koje je ubacio tri poena, pa je tako prepolovio deficit svog sastava. Ali kako ti koševi nisu pokrenuli saigrače, Borac je nastavio da kaska za rivalom u narednom periodu. Međutim, u drugom delu deonice Čačani su se razbudili, pa su sa tri učinkovita napada volšebno došli do prednosti (35:34). Oradea nije imala drugi izbor osim da zatraži tajm aut. Odgovor je stigao od Nila, koji je vezao pet poena, pa je vratio prednost na stranu svog tima. Na drugoj strani reagovao je Novaković, i to istom merom, pa je Borac ponovo počeo da se pita. Do odlaska na veliki odmor čačanski tim je na mišiće sačuvao prednost, pa je kudikamo zadovoljniji otišao u svlačionicu.

Trojkom Radonjića otvoreno je drugo poluvreme. Ujedno, Borac do došao do kote pet (47:42), najveće koju je dosegao do tog momenta. Ali taman kada se učinilo da može i do dvocifrene prednosti, bekovi Oradee su odgovorili, pa je gostujući sastav ponovo vodio (47:50). Od tog trenutka nastupila je rezultatska klackalica. Taman što bi jedan tim poveo, drugi bi već u sledećem napadu izjednačio. I tako u krug. Tek pred kraj trećeg dela utakmice Borac je poenima Čarapića došao do plus devet (63:54), što je bio najveći kapital koji je jedan tim imao.

Početak poslednjeg dela susreta protekao je u priličnom broju promašaja na obe strane. Doduše, to je više pogodovalo Borcu, koji je imao finu količinu poena na svom delu semafora. Ali kada je Oradea vezala četiri poena, trener Marinović je odlučio da pozove novi tajm aut. Ipak, Oradea je nastavila da preti, pa je čak i poravnala skor (63:63). Shodno tome, meč je ušao u egal završnicu. Inicijativa je prvo došla od domaćina, koji je u poslednja dva minuta ušao sa prednošću od dva poena (71:69). Oradea je ubrzo poravnala, pa je sve krenulo ispočetka. U poslednjih 60 sekundi gosti su imali lepu priliku da slave. Na šest sekundi do kraja imali su plus tri (73:76), ali je Radonjić bio uspešan sa distance pred sam kraj, pa je tako doneo konačan rezultat susreta.

FOTO: KK BORAC

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja se sprema za LŠ: Stiže pojačanje iz Bundeslige!

Bolonja ima sezonu iz snova i nalazi se na 4. mestu u Seriji A. Vrlo je blizu direktnog plasmana u...

POVEZANE OBJAVE