POSLE PORAZA OD FRANCUZA: Poznato da li ostaje Poceko!

Košarkaška reprezentacija Italije napravila je jedno od najvećih iznenađenja na Evrobasketu – a nije da ih nije bilo – pobedom nad reprezentacijom Srbije u osmini finala.

Kao presudni momenat svi ističu isključenje harizmatičnog i temperamentnog selektora Azura Đanmarka Poceka, kada se i rasplakao, ali i podigao svoju ekipu i pogurao do velikog trijumfa.

Ipak, Italijani nisu ušli u borbu za medalje, pošto su na sledećem koraku poraženi od Francuske nakon produžetka.

Poceko je ipak stekao dovoljno poverenja čelnih ljudi tamošnjeg saveza, pa će sa njim nastaviti i borbu za odlazak na Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

To je potvrdio predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući u izjavi za “Korijere delo Sport”, a preneo “Mozzart sport”.

Mogu da potvrdim da će ostati na selektorskoj poziciji. U to nema sumnje. Ubedio me je odnosom koji je ostvario sa momcima, ni najmanju dilemu nije ostavio Petrući.

Odgovorni u italijanskoj košarci smatraju da su na pravom putu.

Nastupi tima i entuzijazam koji je stvoren su pozitivni. Nažalost, gorak ukus ostaje zbog poraza od Francuske, ali ne možemo da krivimo igrače i članove stručnog štaba. Ponekad izgubi i bolji tim. Moramo da nastavimo ovim putem. Romeo Saketi je krenuo u pravom smeru, a Poceko nastavio dalje na najbolji način, rekao je predsednik italijanskog košarkaškog saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA PRATI SITUACIJU: Barselona pronašla novu zamenu za Kalinića

Sve je izvesnije da će Nikola Kalinić na kraju sezone napustiti Barselonu, a uveliko se govori o mogućnosti povratka...

POVEZANE OBJAVE