GROM IZ VEDRA NEBA: Sedmostruki prvak Italije uskoro ostaje bez trenera?!

Hrvatski fudbalski trener Ivan Jurić mogao bi uskoro zatražiti raskid ugovora sa sedmostrukim prvakom Italije, Torinom, tvrdi Tutosport.

Analizirajući reči hrvatskog trenera izrečene na jučerašnjoj konferenciji za štampu, te upoređujući to sa onim što se dogodilo u drugoj godini njegovog boravka u Veroni, kada nije želeo ostati u (neambicioznom) klubu, Tutosport zaključuje da je Jurić na izlaznim vratima Torina.

Podsetimo, Jurić je i letos imao veliku svađu sa nadređenima u Torinu, jer mu nisu ispunili obećanja što se tiče pojačanja. Ako ne pre, zimski prelazni rok će biti presudan.

Predsednik Urbano Kairo će zapravo morati dati čvrst signal svom treneru da mu stižu prava pojačanja, jer je Jurić ostao nezadovoljan sa onim što je dobio tokom leta te svoj tim smatra – nekompletnim.

Jurić bi želeo da radi sa igračima koji su u vlasništvu ekipe, a ne sa igračima na pozajmici koji nisu sigurni u svoju budućnost. Jedan od njih je i Nikola Vlašić, ali navodno je Torino već krenuo u akciju da na zimu otkupi njegovov ugovor.

Sa druge strane, Jurić traži devetku koja postiže golove. Aktuelni centarfor Antonio Sanabrija zadnji je gol kod kuće dao još u januaru, a inače je u ovoj sezoni na samo jednom golu u sedam utakmica.

“Izgubili smo nekoliko igrača koji su postizali golove i sada ko god bude tu mora nadmašiti očekivanja i napraviti sezonu karijere. Beloti je otišao, ostali su Sanabrija i Pelegri. Prvi bi imao 9 na leđima, ali on nema osobine golgetera. Imamo zato problem realizacije. Pelegri (21) je mlad, postigao je šest golova u seniorskoj karijeri ukupno.”

Jurić zato hvali dva druga igrača, reč je o Vlašiću i Radonjiću:

“Imaju zadatke kao i svi kad je u pitanju odbrana, ali ja im ostavljam dosta slobodne ruke u napadu. Radonjić tek treba pokazati šta može, jer ponekad radi gluposti na terenu. Ali, radi ih i Leao, ali onda zablista. Vlašić je puno staloženiji. Obojica daju osećaj da rade stvari koje nadilaze trenera, koje vam daju nešto više.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE