Milojević govorio o Kataiju, Nikoliću, Motiki, evropskom proleću…

Fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije ekipe Crvene zvezde dočekuju sutra kruševački Napredak od 17 časova, u sklopu 12. kola Superlige.

Ovaj meč neće dočekati u najboljem raspoloženju, s obzirom na to da su na poslednjih sedam mečeva zabeležili tek jednu pobedu, i to u prethodnom kolu, kada su u Novom Pazaru prekinuli loš niz u poslednjim momentima utakmice.

Iz tog razloga se pred duel sa Čarapanima postavlja pitanje o stanju u kom se ekipa nalazi.

Ekipa je u dobrom stanju, naravno da tim koji je navikao da pobeđuje konstantno poljulja svaki lošiji rezultat. Treba nam iz utakmice u utakmicu da se podižemo, ali i nivo forme i rezultate. To je uloga trenera, da kada ne ide dobro ekipu podigne. Na meni je da zajedno sa momcima ispravim te stvari, svestan je trener crveno-belih Miloš Milojević, koji ipak dodaje:

Ne bih se vraćao na to što je bilo, radi se o Evropi, o tome ćemo pričati kad bude došlo vreme za Evropu. Mislim da smo u prvenstvu i protiv Novog Pazara pokazali karakter i protiv TSC jako dobru igru, koja nažalost nije krunisana. Ubeđen sam da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti, optimističan je Milojević.

On je govorio i o Aleksandru Kataiju, koji je izostao iz startne postave u Turskoj.

Katai je ogroman profesionalac, tako da nikakvih problema nije bilo. Imam praksu da sa igračima razgovaram i oni znaju kad igraju i kad ne igraju zašto ne igraju. On je naš glavni igrač, tako da ne postoji ni trunka sujete kod njega. Katai je tu za kolektiv, spreman je da igra kad i koliko mu mi kažemo. Želimo da on igra stalno i na svom nivou, na njega računamo i sutra. Što se tiče pitanja da li je bitno da postigne gol, mislim da je pre svega najvažnije da ekipa pobedi, a ko će postići gol, to je najmanje bitno, smatra trener Zvezde.

Dolaskom Milojevića oživela je i karijera veziste Veljka Nikolića.

Naravno da bi Nikolić mogao, znamo koji kvalitet ima i nadamo se da će nastaviti u istom ritmu kao što je to bilo u prethodnih nekoliko utakmica, rekao je Milojević.

Milojević je bio nedvosmislen kad je reč o napadaču koji će startovati u sutrašnjem okršaju, otkrivši da će to ponovo biti Aleksandar Pešić, uprkos problemima sa povredom.

Nije zaboravio trener tima sa stadiona “Rajko Mitić” ni na Nemanju Motiku, koji je došao kao veliko pojačanje prethodne zime iz Bajerna.

Status Motike je isti kao i svih ostalih igrača na toj poziciji, tu je najveća konkurencija. Mislim da postoji veliki potencijal kod njega, velika želja. Da li je ova utakmica prava za njega ili nije, to ćemo videti, ali svakako da računamo na Motiku i imamo ga u planovima, jasan je bio strateg tima iz Ljutice Bogdana.

Očekuje bolje dane i kada je reč o Evropi, iako je grupna faza Lige Evrope započeta sa dva poraza, što je najlošiji start otkako je trener postao njegov prezimenjak Vladan.

Optimista sam, ali ćemo o Evropi govoriti kada budemo igrali evropsku utakmicu, sada nas očekuje utakmica protiv Napretka, fokusirani smo na taj meč i maksimalno smo ozbiljni u pripremi utakmice. Moramo da pokažemo odnos koji je na nivou onog koji je bio protiv Monaka ili bolji, to je jedino što želim, a znamo da imamo kvalitet da pobedimo bilo kog protivnika, ne ostavlja dilemu trener Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE