PRED DUEL SA SRBIJOM: Ože-Alijasim bolji od Alkaraza u Dejvis kupu!

Sutra će se u poslednjem kolu grupne faze završnog turnira Dejvis kupa susresti reprezentacije Srbije i Kanade, a loša vest za našu selekciju mogla bi da bude odlična forma Feliksa Ože-Alijasima, prvog reketa Kanađana.

U toku je duel njegovog tima protiv Španaca, a upravo je 13. teniser sveta doneo izjednačenje, ni manje ni više, nego pobedom protiv novopečenog prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza sa 2-1, po setovima 6:7 (3:7), 6:4 i 6:2.

Kanađanin je odservirao čak 16 as udaraca, nasuprot 3 protivnika, a dominantan je bio i po broju vinera – sakupio je 39 direktnih poena nasuprot 21 Španca.

Nije bilo brejk prilika tokom celog prvog seta, sve do poslendjeg gema, kada je Ože-Alijasim propustio dve, što mu se obilo o glavu u tajbrejku, gde je Španac napravio dva mini-brejka više.

Naučio je Feliks lekciju u prvom setu, pa u drugom nije propustio šansu u devetom gemu, iskoristivši drugu brejk-šansu, a potom sigurno odservirao za poravnanje rezultata.

Na krilima izjednačenja, u odlučujućem setu je kanadski teniser gotovo protutnjao do pobede.

Već na staru je oduzeo servis protivniku, što je ponovio i u petom gemu, kada je poveo sa 4-1, a zatim rutinski završio meč. Prethodno je pri vođstvu od 2-1 spasao čak pet brejk prilika najmlađeg broja 1 u istoriji tenisa.

Prethodno je prednost Špancima doneo Roberto Bautista-Agut, pobedom od 2-1 u setovima protiv Vašeka Pospišila.

Srbija i Kanada se sastaju sutra od 16 časova, a očekuje se da Ože-Alijasim odmeri snage sa Miomirom Kecmanovićem.

Ono što je na strani naših tenisera jeste tradicija, pošto imaju dobar učinak protiv najboljeg igrača Kanade, pre svih Kecmanović i Filip Krajinović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠPANAC IH VODI KA TITULI: Poznata sudbina Alonsa u Leverkuzenu!

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena nikad su bliže prvoj ikad tituli u Bundesligi. U igri su i za trofej u Ligi...

POVEZANE OBJAVE