Da li će jedan od najvećih talenata igrati za Srbiju? Ovo je odgovor selektora Stojkovića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi obratio se novinarima na konferenciji za medije, povodom predstojećih utakmica u Ligi Nacija.

Protivnici Srbije u Švedska i Norveška , a selektor je na počektu govorio o spisku igrača, kao i mladom talentu Lazaru Samardžiću.

– Nekih igrača nema zbog povreda, Rajković je suspendovan, Milenković je u fazi oporavka i logično je da ne bude na spisku. Verujem da će se vratiti brzo, ali je reč o izuzetno važnom igraču. Trebalo je da bude trojica debitanata, ali za sada ih je dvojica. To su igrači koji poseduju potencijal i talenat, Babić je na kapiten svog tima i bio je član generacije sa Novog Zelanda gde smo osvojili Svetsko prvenstvo. Moja je želja da ga vidim uživo. Stefan Mitrović, drugi debitant, predstavlja budućnost srpskog fudbala, on je još uvek mlad, ali njegove karakteristike meni izgledaju dobro. Želja nam je, a s obzirom da postoji mogućnost da bira između dve zemlje, moja procena je da su to igrači koji treba da igraju za Srbiju, za svoju otadžbinu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković prokomentarisao je situaciju sa igračima koji su rođeni van Srbije, a potencijalni su reprezentativci.

-Nisam bio u Milanu da bih gledao Krunića nego Samardžića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio namere i želje, a koliko sam primetio nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu u martu sledeće godine, ako bude nastavio da igra dobro, da bude na spisku i debituje za Srbiju. To je ono što smo uradili sa naše strane. Na svima njima je da izaberu, ako već imaju izbor. Po meni tu nema nikakve dileme, to su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, rekao je Stojković.

Potom je govorio o njegovim kvalitetima u igri.

-Ovo je već druga sezona da igra za Udinese u jednoj od najjačih liga. Definitivno igrač koji poseduje potencijal i te kvalitete. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio već jedan duži period njegove participacije u igri zaslužuje pažnju. Nema tu neke velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove. Važno je da su zdravi i opredeljeni da igraju za Srbiju. U prošlosti se pokazivalo da smo ostajali bez nekih igrača… Mislim da smo bili nemarni, da ne pominjem imena. To je sve život, ja ne želim da pravim greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da im pokažem da nam je stalo, a na njima je da odluče za koga će. Mislim da tu neće biti problema. Njegovo godište je takvo da je on tek na početku fudbalske karijere, poručio je Piksi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE