FRANCUZU SKROMNOST NIJE JAČA STRANA: Ne bi trebalo niko da bude ispred mene na Draftu

Mladi francuski košarkaš Viktor Vembanijama važi za jednog od najtalentovanijih košarkaša na svetu i sada je već poznato da će biti deo narednog NBA drafta.

Ipak, ovom 218 cm visokom 18-godišnjaku očigledno skromnost nije jača strana, pošto smatra da je najbolji kandidat na narednoj “lutriji” najtalentovanijih košarkaša sveta.

Najinteresantnija stvar uvek je pronaći organizaciju koja će se pobrinuti za igrača na pravi način – bolje je biti drugi, treći ili 20. pik, a posle imati bolju karijeru. Ipak, ne znam da li je to ponos, ali deo mene kaže da ne bi trebalo da bude niko ispred mene, samouveren je Vembanijama.

On je do ovog leta bio deo evroligaša Asvela, ali će u, po svemu sudeći poslednjoj godini u evropskoj košarci, biti deo Pariza, koji ne igra ni jedno evropsko takmičenje.

I pored toga, koliko je samouveren svedoči i njegovo razmišljanje po kome neće živeti u Francuskoj u narednim godinama.

Jedva čekam NBA, ali želim i da uživam u svojoj poslednjoj godini u Francuskoj, jer znam da u narednih petnaest godina neću živeti ovde. Imam dobar osećaj pred sledeću godinu, želim da napredujem, izjavio je talentovani košarkaš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE