MENJA SREDINU POSLE MESEC DANA: Junak Evrobasketa prelazi u evroligaški klub?!

Košarkaška reprezentacija Poljske bila je pravi hit na upravo završenom Evrobasketu, pošto je eliminisala branioca trofeja Sloveniju u četvrtfinalu.

Junak ovog nacionalnog tima, ali i jedan od najvećih na čitavom prvenstvu, bio je Mateuš Ponitka, koji je u duelu protiv Dončića, Dragića i ekipe zabeležio tripl-dabl učinak od 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Ovo bi ipak moglo da bude loše po njegov klub Ređo Emiliju, za koju je potpisao avgusta ove godine, pošto je za njega poraslo interesovanje, a u ugovoru ima klauzulu o odlasku u slučaju ponude iz Evrolige.

Za njega su zainteresovani Virtus iz Bolonje, Baskonija, a sada i Panatinaikos, preneo je “Eurohoops”.

Kako se navodi, poljski košarkaš je već bio ponuđen timu koji vodi Dejan Radonjić, ali su odbili tu mogućnost. Ipak, sada su se izgleda pokajali, ali ne toliko da bi plaćali obeštećenje.

Zato će se posao realizovati samo ukoliko ne bude problema u vezi sa raskidom ugovora.

U svom prethodnom klubu Zenitu iz Sankt Peterburga Ponitka je prosečno beležio 8,2 poena, 5,2 skoka i 2,4 asistencije.

On je u žižu košarkaške javnosti dospeo i zbog svađe sa rođenim bratom, koji ga je optužio da ga je izbacio iz reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Baskonija na krilima “mitraljesca” Hauarda ide plej-of

U meču plje-ina, za popunu poslednjeg mesta u plej-ofu Evrolige, košarkaši Baskonije slavili su na svom terenu protiv Virtus...

POVEZANE OBJAVE