Debitanti u reprezentaciji: Piksijev poziv se ne odbija!

Dueli sa Švedskom i Norveškom u okviru Lige nacija za Orlove će predstavljati odlučujuće bitke u borbi za prvo mesto u Grupi 4.

Pred ove mečeve, selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković odlučio je da uz već standardne izabranike priliku da i novim imenima. U pitanju su Srđan Babić i Stefan Mitrović.

Ovi igrači nisu krili oduševljenje povodom selektorovog poziva.

Zahvalan sam selektoru na pozivu. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im posle veličanstvene pobede u Lisabonu. Drago mi je da srpski fudbal doživljava renesansu u poslednje vreme. Od svoje 14. godine sam deo reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Selektor mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo poverenje. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija, rekao je Srđan Babić.

Dilemu nakon poziva Srbije nije imao ni Stefan Mitrović koji je imao pravo igranja i za Kanadu.

– Prvi utisci fenomenalni, velika mi je čast da igram za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođen. Kanada je takođe bila veoma zainteresovana, bio sam poslednja dva meseca u kontaktu sa ljudima iz njihove federacije. Međutim, kada se dobije poziv takve igračke veličine kakva je Dragan Stojković Piksi, dilema ne sme da postoji. Oduševio sam se kad me je pozvao i momenatlno sam prelomio i doneo odluku. Nisam ni u najluđim snovima mogao da očekujem da će ovako brzo sve da se izdešava u mojoj karijeri. najpre potpis za Zvezdu, a samo mesec dana kasnije i poziv u A reprezentaciju Srbije. To mi je motiv više da nastavim da se usavršavam i da napredujem kao fudbaler, kazao je Stefan Mitrović.

Srbija dočekuje Švedsku 24. septembra na stadionu “Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON ŠTO JE ZIDAN OTPAO: Drugi čuveni fudbaler preuzima Bajern?!

U jednom momentu je delovalo da je Zidan nikad bliži klupi Bajerna, nakon što su se pojavili navodi da...

POVEZANE OBJAVE