LOŠE VESTI: Samardžić govorio i za nemačke medije o pozivima iz Srbije

Ove sezone je u dresu Udinezea eksplodirao mladi Lazar Samardžić i sve više se priča o njegovom izboru nacionalne selekcije za koju će nastupati.

On je poreklom Srbin, ali nastupa u mlađim kategorijama nemačke reprezentacije. U prethodnih nekoliko dana pojavilo se nekoliko oprečnih informacija u vezi sa ovim pitanjem.

Prvo je za “Gazetu delo sport” sam fudbaler izjavio da se oseća kao Nemac, ali je potom selektor reprezentacije Srbije istakao da je razgovarao sa njim i da bi trebalo da obuče dres Orlova, ali tek posle Mundijala u Kataru krajem ove godine.

Nakon ovoga, potrebu da još jednom iznese svoj stav imao je Samardžić, koji se oglasio putem društvenih mreža, gde je bio neodređen, ali su ga potom pozvali i iz nemačkog “Spox-a”, za koji je jasno naglasio da mu je želja da igra za tamošnji nacionalni tim.

Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Nemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku, rekao je Samardžić.

Potom je odgovorio i na direktno pitanje o pozivima iz srpske reprezentacije.

Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin, ipak je ostao nedovoljno dorečen mladi fudbaler.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

‘Hrvatskom Murinju’ se sprema ponuda karijere? Torino već traži zamenu

Ivan Jurić će, po svemu sudeći, na kraje sezone napustiti Torino. Ako u poslednji čas ne potpiše novi ugovor...

POVEZANE OBJAVE