Mitrović pred start sezone govorio o pojačanjima, očekivanjima, svojoj poziciji, novoj ulozi Simonovića…

Nova košarkaška klupska sezona je iza ugla, a u nju znatno rekonstruisana ulazi Crvena zvezda, koja je prethonu završila sa triplom krunom, osvajanjem ABA lige, Kupa Radivoja Koraća i domaćeg prvenstva.

U toku leta je došlo do promene trenera, kao i brojnih u igračkom kadru, ali je tu i dalje nekadašnji kapiten Luka Mitrović, koji je imao dobru sezonu iza sebe posle povratka u klub, a nakon problema sa povredama.

Približava se početak. Dosta toga samo napravili, ali dosta posla nas i očekuje kao i svaku ekipu sa velikim brojem novih igrača, novim trenerom. Još smo u fazi košarkaškog upoznavanja. Reprezentativci Dobrić i Petrušev su se naknadno priključili. Kao što je i normalno za ovaj deo priprema bilo je sitnijih problema, hvala Bogu ništa ozbiljnije. Čekamo Nemanju Nedovića da se oporavi i priključi nam se, da budemo konačno kompletni i da nadam se zdravi dočekamo prvi meč, rekao je Mitrović prilikom početka prodaje sezonskih karata.

Vladimir Jovanović zamenio je Dejana Radonjića, koji je seo na klupu Panatinaikosa.

Svaki trener ima svoje zahteve i principe, tako će biti i sa Vladom. Ono što bi trebalo da nas krasi, što nas je krasilo i prethodnih sezone je dobra energije. Jaka fizička igra, naročito u fazi odbrane. Imamo i te kako dobar napadački potrencijal, koji još treba da pretvorimo u konkretan kvalitet na terenu. Nadam se da će se to desiti vrlo brzo, ocenio je igrač Zvezde.

Među pojačanjima su i dvojica igrača bez evroligaškog iskustva – mladi Dalibor Ilić stigao je iz Igokee, dok je Džejlen Adams pojačao crveno-bele kao MVP australijske lige.

Ima tu dosta poznatih imena iz Evrolige, ali i igrača koji su prvi put u ovakvoj situaciji, na ovom nivou. Kao i u svakoj dobroj ekipi, mi starosedeoci, igrači sa iskustvom na ovom nivou, daćemo sve od sebe. Na raspolaganju smo momcima koji su novi u Evroligi i tom stepenu takmičenja svakog dana, kako bi im pomogli da što pre dostignu puni potencijal i kvalitet, istakla je dugogodišnja uzdanica tima sa Malog Kalemegdana, a potom posebno prokementarisao američkog pleja.

NBA iskustvo, igranje u Australiji koja nam možda nije toliko poznata, ali beležio je sjajne partije i rezultate. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno malo vremena, kao i svima nama da individualno i timski izgledamo dobro. Ne treba možda očekivati sjajne partije od njega na početku sezone i u prvih par utakmica, ali to nam nije ni cilj. Već da izgledamo bolje iz utakmice u utakmicu i da kako vreme bude prolazilo forma bude sve bolja i bolja, poručio je Mitrović.

Povremeni reprezentativac sve češće igra i na poziciji 5, što je slučaj i tokom pripremnih utakmica.

Šta god bude trebalo. Nije mi strano, nemam problem. Četiri ili pet, ne znači mi puno. Bitno je šta radite na terenu. Neće se moja igra mnogo razlikovati igrao na pozciji četiri ili pet. Ne mogu preko noći da postanem drugi igrač ili da radim nešto što dosad nisam radio. U kojoj god ulozi me trener vidi, daću sve od sebe da svoje kvalitete stavim u službu tima, ne ostavlja dilemu Mitrović.

Dojučerašnji saigrač Marko Simonović od ove sezone imaće drugačiju ulogu u klubu, pošto je počeo trenersku karijeru kao Jovanovićev pomoćni trener .

Već poslednjih par sezona se spremao za tu ulogu. Došao je spreman, otkrio je košarkaš crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE