Otkriveni neočekivani razlozi zbog kojih je Mesi napustio Barselonu!

Pre nekoliko godina fudbalski svet je bio poprilično iznenađen kada je Lionel Mesi napustio Barselonu i potpisao za PSŽ. Mnogi su se pitali zašto Argentinac nije ostao u Barseloni, na rastanku je plakao on kao i mnogi drugi, a sada su isplivale informacije glavnog razloga njegovog odlaska.

Naime, španski “El Mundo” je sada došao u posed informacije oko ugovora i sve ih objavio, gde se vidi da je jedini krivac Lionel Mesi za to što nije produžio ugovor.

Barselona i fudbaler su započeli pregovore još u junu 2020. godine, tada je klub iz Katalonije već uveliko bio na putu ka bankrotu i čitavoj propasti, a Mesi nije želeo da smanji svoje zahteve. Tražio je više, nije to dobio, želeo je da prekine ugovor, ali ni to se nije desilo i bio je prinuđen da ostane. U leto 2021. godine, Mesi je ipak dobio raskid, čak iako se čitava upravljačka struktura promenila u klubu. El Mundo je baš zbog toga odlučio da pokaže šta se sve izdešavalo. Ovaj list je najavio da su sledeći na listi Nejmar i Đerar Pike…

Naime, El Mundo je objavio poverljive mejlove gde se vidi da je Mesi tražio privatnu ložu na Kamp Nouu za njegovu, ali i za porodicu Luisa Suareza. Nije mu to bilo sve, već je hteo i privatni avion koji bi ga za Božić vodio do Argentine sa porodicom.

Nije mu ni to bilo sve, želeo je 10.000.000 evra samo za potpis, ali i smanjenje otkupne klauzule sa 700.000.000 evra na samo 10.000 evra. Smanjenje plate od 20 odsto, ali i kamatu koja bi nadoknadila izgubljenu zaradu u naredne dve godine.

Bertomeu je sve to prihvatao, nije želeo da se raspravlja sa svojom zvezdom, želeo je da Mesi ostane u Barseloni, međutim, doživeo je i on svoju “crvenu liniju”. Naime, kako tvrde iz El Munda, Bertomeu nije mogao da prihvati dva zahteva – smanjenje klauzule na 10.000 evra, ali i bonus od 10.000.000 evra za potpis.

Tada je prekinuo pregovore i odlučio da je tu gotovo svako dalje pregovaranje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE