FSS o spornoj odluci: To je za nas neprihvatljivo!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović oglasio se povodom sporne odluke vezane za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Podsećamo, kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama tokom Mundijala, a kako su rekli iz FSS to je odluka Saveza kao institucije.

– Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativi i da nismo na njega pozitivno odgovorili jer smo fokusirani samo na fudbal. Sve što bi moglo izazvati provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili biti shvaćeno kao vid politizacije, za nas je neprihvatljivo. Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje, kazao je Šurbatović i dodao.

– Za univerzalne vrednosti i poruke tipa: ‘Stop war’, ‘Peace’ smo uvek ‘ZA’… ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo isključivo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika različitih društvenih grupa i verskih zajednica i mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo – ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS.

Kampanja “Jedna ljubav” protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama.

To su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Puma predstavila dres Srbije za EURO (FOTO)

Jedna od stvari koji se najviše iščekuju pred neko veliko fudbalsko takmičenje su predstavljanja novih dresova reprezentacija učesnika. Tako je...

POVEZANE OBJAVE