LIGA NACIJA: Uzalud evrogol Eriksena, Hrvati idu ka F4 (VIDEO)

Večeras su odigrane utakmice pretposlednjeg kola grupe 1 elitne divizije Lige nacija, a razloga za slavlje najviše imaju Hrvati. Pored njih, pobedu su upisali i Francuzi.

Francuska je u Parizu bila bolja od poslednjeplasirane Austrije sa 2-0.

Odolevali su gosti do 56. minuta, kada je prednost Francuzima doneo Kilijan Mbape, a posle centaršuta sa desne strane u 65. minutu Olivije Žiru je glavom zatresao mrežu za konačan rezultat.

Francuzi su se tako izvukli sa dna, pošto sada na 3. mestu imaju bod više od današnjeg protivnika, ali svakako nemaju šanse za plasman na F4.

A te šanse je znatno sebi uvećala Hrvatska pobedom u direktnom duelu za prvo mesto protiv Danaca sa 2-1 na Maksimiru.

U prvom poluvremenu su mreže mirovale, a ubrzo nakon povratka na teren radost domaćinu doneo je Borna Sosa u 49. minutu, za vođstvo od 1-0.

Kristijan Eriksen je u 77. minutu pravim evrogolom poravnao rezultat, koji je takav odgovarao skandinavskom sastavu, jer bi sačuvao lidersku poziciju.

Samo dva minuta je međutim trajala zabrinutost, pošto je na sličan način uzvratio Lovro Majer, što je bio i konačan rezultat. Tako Hrvati ipak nisu ostali kažnjeni za propuštene brojne prilike.

Severne komšije sada imaju 10 bodova na prvom mestu, jedan više od današnjeg protivnika, dok u sledećem kolu gostuju poslednjeplasiranoj Austriji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE