VTB SUPERKUP: Partizan ubedljiv protiv Lokomotive, Vukčević dominirao

Na startu VTB Superkupa košarkaši Prtizana su u okviru grupe A savladali Lokomotivu sa 84-68.

Crno-beli su već na startu poveli sa 7-0 zahvaljujući trojci Tristana Vukčevića, posle čega su držali prednost sve do 4 minuta do steka prvog poluvremena, kada je Darnel Vilis svojom serijom preokrenuo na 27-24.

Ipak, seriju je prekinuo na ovom meču sjajni Vukčević, a Danilo Anđušić trojkom poravnao na 29-29, što je bio početak serije tima Željka Obradovića 9-0, koja je, ispostaviće se, bila presudna.

Na poluvreme se otišlo sa vođstvom našeg tima od 41-32, a iako je ruski tim krenuo dobro posle povratka na parket i zakucavanjem Sergeja Dolina smanjio na samo -3 (41-38), ubrzo se Partizan novom trojkom Anđušića odlepio na dvocifrenu prednost od 52-41, posle čega više nije bilo povratka za Lokomotivu.

Na kraju je mladi Vukčević bio i najefikasniji sa 17 poena, uz 5 skokova i jednu asistenciju, tako nagovestivši da se na njega može ozbiljno računati u predstojećoj sezoni.

Poen manje postigao je Anđušić, uz 3 skoka i asistenciju, a dvocifreni su bili još i Kevin Panter i Janis Papapetru sa po 15, Zek Ledej sa 12 i Džejms Naneli sa 11 poena.

Na suprotnoj strani istakao se Džejlen Berford sa 19 poena. Srpski košarkaš Ivan Paunić upisao je 4 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE