Hoće li poslušati? Švajcarci zabranili fudbalerima provokacije

Fudbalski savez Švajcarske apelovao je na svoje fudbalere da na predstojećem Svetskom prvenstvu ne koriste gestove kojima bi mogli da isprovociraju rivale.

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami rekao je da će Savez učiniti sve da se ne ponovi situacija sa prethodnog Svetskog prvenstva kada su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka pokazivanjem albanskog “orla” provoricali reprezentativce Srbije.

– Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke – rekao je Tami za Klartext i dodao:

– Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno, ali ne moramo da budemo provokativni.

Duel Srbije i Švajcarske je 2. decembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE