Marina Maljković nakon trijumfa: Ovo je velika pobeda

Košarkašice Srbije savladale su Japan rezultatom 69:64, u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Nakon pobede, svoje viđenje iznela je selektorka Srbije Marina Maljković.

 Moram da istaknem da smo pobedili veliki tim. To kažem jer dobro poznajem snagu azijske košarke, posle dve godine rada u Japanu i još toliko u Kini. Imam izuzetan respekt prema njima i zato kažem da je ovo velika pobeda za naš mladi i neiskusni tim, rekla je Marina Maljković.

Potom je govorila o mladim igračicama.

– Neke stvari se mogu promeniti brzo, a neke ne jer je za to potrebno vreme. To je proces učenja, kao kad vaspitavate dete, ne možete da ga naučite sve u jednom danu. Ali, naše mlade igračice brzo usvajaju ono što se od njih traži, što su pokazale i protiv Japana. Upravo ovakve velike utakmice im nedostaju i samo kroz ovakve mečeve će moći da smanje greške i oscilacije, rekla je selektorka i dodala:

– Užasno je važno da se shvati da naša ekipa nije samo mlada po godinama, već imamo i jako slab kvalitet lige u Srbiji. Tu nema nijedne takmičarski jake utakmice. Zamislite kada deca iz kraja ili školskog dvorišta izađu i igraju sa ovako jakim timovima, ma timčinama za nas – istakla je Marina Maljković.

Selektorka je pohvalila navijače naše reprezentacije.

– Ono što je izuzetno važno, ovoliko naših ljudi na utakmicama nam mnogo pomaže i molim ih da budu do kraja uz nas i da dolaze utakmice. Njihova podrška baš mnogo znači našem neiskusnom timu – poručila je Marina Maljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE