PROGOVORIO PIĆINI: Italijan bocnuo Zvezdu!

Italijanski defanzivac Kristijano Pićini, napustio je Crvenu zvezdu posle polusezone i preselio se u Magdeburg.

On je skoro dao intervju za italijanske medije o svojoj karijeri, ali se dotakao i vremena provedenog na Marakani.

Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione, rekao je on.

Potom je detaljnije nastavio:

Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preeliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu, završio je Pićini.

Za nemački tim je u drugoj ligi ove sezone postigao gol na dva odigrana meča. U Zvezdi je nastupio 14 puta bez učinka.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE