LEJVER KUP: Novak lako do pobede protiv polufinaliste US opena

Srpski teniser Novak Đoković savladao je polufinalistu nedavnog US Opena Frensisa Tijafoa, u poslednjem singl meču drugog dana na Lejver kupu, sa 2-0, po setovima 6:1 i 6:3.

Tako je doneo novu prednost timu Evrope, pošto sada u ukupnom skoru vodi sa 3-2.

Novak se prošetao do prvog seta dominantnom igrom, kojom nije ni najmanju šansu ostavio Amerikancu. Nakon rezultata 1-1 nanizao je pet uzastopnih gemova, uz dva brejka i dominantne servis-gemove, u kojima nije izgubio nijedan jedini poen!

Nastavio je Novak i u drugom setu u istom ritmu, pa je odmah na startu oduzeo srvis protivniku treći put uzastopno. Tijafo je zube pokazao u narednom gemu, kada je uzeo, ne samo prvi poen na servis našeg igrača, već ih nanizao tri za preokret od 30-00 i brejk šansu. Srbin je ipak u dva sjajna duga poena uspeo da materijalizuje brejk i nastavi seriju.

U narednom gemu je konačno Amerikanac prekinuo seriju od 8 uzastopnih gemova, iako je srpski teniser uspeo da stigne do izjednačenja posle 00-40. I u sledećem svom servis gemu je uspeo da spasi dve brejk-lopte i dodatno produži meč.

Do kraja je Đoković još jednom brejknuo rivala, i to u poslednjem gemu, za rutinsku pobedu i novu prednost tima Evrope.

Očekuje se da Novak uskoro izađe na teren i u dublu, zajedno sa Mateom Beretinijem.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRILIKA KARIJERE! Bivši golgeter Partizana u transferu od 30 miliona evra ide u italijanskog velikana?

Nekadašnji golgeter beogradskog Partizana Umar Sadik (27) mogao bi od naredne sezone nastupati u italijanskoj Serie A. Prema pisanju stranih...

POVEZANE OBJAVE