Navijači Liverpula tuže UEFA!

Ovogodišnje finale Lige šampiona je i dalje jedna od glavnih tema u fudbalskom svetu.

Navijači Liverpula su sa više strana označeni kao glavni krivci za kolapse na ulasku na stadion. Nisu mogli da uđu na stadion iako su imali skup plaćene karte, našli su se na meti policije i navijača Reala, a na kraju su se pojavili i brojni pokušaji da oni za sve budu krivi. Nekoliko sati kasnije njihov tim je izgubio finale.

Činjenica je i da UEFA i dalje sprovodi istragu i da je uputila izvinjenje navijačima Liverpula, ali i da je Senat Francuske zaključio da su problemi bili organizacione prirode.

Sada su stigle novosti, naime oko 2.000 navijača engleskog kluba odlučilo je da tuži Evropsku fudbalsku uniju zbog povreda i psihološke traume doživljene tog 28. maja u Parizu.

Advokati su angažovani, a tužba će biti podneta zbog povrede ugovora o prodaji karata i nemara u brizi o navijačima koji su povrešeni i fizički i mentalno.

Liverpul je u svojoj istrazi onoga što se dogodilo prikupio oko 8.500 svedočenja navijača o dešavanjima uoči finala i ta dokumentacija biće dostavljena UEFA pred nezavisnu reviziju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VELIKI TURNIR U SRBIJI: Počinje Evropsko prvenstvo

Srbija je poslednjih godina postizala odlične rezultate u tekvondou. Našoj zemlji je još jednom odato priznanje, jer od sutra u...

POVEZANE OBJAVE