POTEZ O KOJEM PRIČA CEO SVET: Centar FMP-a oduševio legendu NBA lige! (VIDEO)

Košarkaši FMP Meridiana više nisu iznenađenje iako su ih prethodne sezone mnogi definislai upravo tako.

Nakon plej-ofa ABA lige, polufinala Kupa Radivoja Koraća i finala KLS-a, ekipa iz Železnika ove godine oprobava se i u FIBA Ligi šampiona, tačnije na Meridian kvalifikacionom turniru za FIBA LŠ.

Prvi dan takmičenja održan je u petak, a tada smo imali priliku da vidimo i pobedu FMP Meridiana nad favorizovanim španskim Breoganom. “Panteri” su ovim trijumfom obezbedili prolaz u polufinale, gde su kasnije eliminisali češku Opavu, a svima je za oko zapao jedno spektakularno zakucavanje Ebuke Izundua.

Centar FMP-a je oduševio čitavu Evropu, pa čak i Ameriku… Verovali ili ne, video snimak Izundovog kucanja stigao je čak i do legendarnog Šekila Onila.

 Izundu je dobio loptu od Trenta Frejzera, zaleteo se ka košu i zakucao! Stavio je na “poster” Nemanju Nenadića, nekadašnjeg igrača tima iz Železnika i Crvene zvezde.

Snimak je brzo postao viralan na društvenim mrežama, a stigao je i do Šeka koji je samo napisao “Koševi i lomljenje zglobova svaki dan“, uz objavu na Instagramu.

Deluje da je to dodatno motivisalo centra FMP-a, koji je sjajnu igru prikazao i u duelu sa češkom Opavom, a da li će u istom ritmu nastaviti i u finalu – ostaje da vidimo.

Podsetimo, FMP Meridian u velikom finalu igra protiv Beken Birsa, a taj meč na programu je u nedelju od 19 časova, u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE