STRAŠNA SRBIJA: Lukić evrogolom pečatirao Mitrovićev het-trik! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu nad Švedskom od 4-1, u pretposlednjem kolu B divizije Lige nacija, na stadionu “Rajko Mitić”.

Tako se naš tim izjednačio po broju bodova na prvom mestu sa Norveškom, koja je ranije danas poražena od Slovenije.

Nije dobro počelo po Piksijeve izabranike, pošto su od 15. minuta morali da jure gol zaostatka. Kuluševski je uposlio Klasona, koji je lobom savladao Vanju Milinković-Savića za prednost gostiju.

Nismo ipak dugo brinuli, pošto je već tri minuta kasnije Aleksandar Mitrović sa druge stative zatresao mrežu Robina Olsena za izjednačenje, posle centaršuta sa desne strane Andrije Živkovića.

Umalo ubrzo nije došlo i do preokreta, kada je posle lopte Kostića sa leve strane Vlahović pokušao da je klizeći smesti u gol, ali je ipak to uradio nedovoljno precizno.

Moglo je da bude opasno i u 30. minutu, posle akcije dvojice naši najisturenijih igrača, ali Mitrović nije uspeo da dođe do lopte koju mu je uputio Dušan Vlahović.

Veliku priliku propustili su Vlahović i Tadić u 32. minutu. Sergej Milinković-Savić je sjajno video prostor za dodavanje i izbacio napadača Juventusa u 1 na 1 situaciju sa golmanom, međutim čuvar mreže Šveđana je uspeo da skrati ugao. Ni tu nije bio kraj akcije, pošto je naš napadač ponovo došao do lopte i prosledio je Tadiću, koji takođe iz neposredne blizine nije bio precizan.

Posle perioda mirnije igre, u 32. minutu je novu šansu za naš nacionalni tim prouzrokovao Aleksandar Mitrović, koji je glavom uposlio Kostića, a ovaj zatim video slobodnog Milinković-Savića, ali je njegov šut završio preko gola.

Ipak, konačno je u zaustavnom vremenu prvog dela igre došlo i do potpunog preokreta. Jedan od najboljih asistenata Evrope Dušan Tadić uputio je precizan centaršut iz ugla, a svojim drugim pogotkom glavom vođstvo doneo Aleksandar Mitrović, najbolji strelac naše reprezentacije i prošlosezonskog Čempionšipa. Svako je odradio svoj posao.

Tek što je ponovo krenula igra nakon pauze, prednost je uvećana na 3-1. Ono što nisu uspeli u 32. minutu, Vlahović i Mitrović jesu u 50. Vlahović se našao u ulozi asistenta, dok je Mitrogol opravdao još jednom svoj nadimak het-trikom.

Tečno je igrala naša reprezentacija, pa je već u 56. minutu stvorena nova prilika za strelca het-trika, a samo je golman Olsen dobrom intervencijom sprečio i četvrti njegov gol.

Stopostotnu šansu Šveđana u 61. minutu sprečio je Erhan Mašović, koji se u poslednjem momentu na gol-crti isprečio ispred protivničkog fudbalera koji je bio spreman da je prosledi u gol našeg tima.

Promašaj Matijasa Svandberga, koji nije dobru akciju krunisao golom, pošto je lopta otišla nešto preko gola, minut kasnije, odnosno u 70. minutu surovo je kaznio Saša Lukić. On je imao dovoljno prostora da se namesti na levu nogu i raspali sa ivice šesnaesterca u suprotni ugao gola, za velikih 4-1.

SRBIJA (3-4-1-2): V. Milinković Savić – Mašović, S. Mitrović, Babić – Živković (od 46. Lazović), Lukić, S. Milinković Savić, Kostić (od 84. Ilić) – Tadić (od 84. S. Mitrović) – Vlahović (od 90. Jović), A. Mitrović (od 72. Račić)

ŠVEDSKA (3-4-3). Olsen – Sundgren, Hin, Lindelef – Klason (od 64. Elanga), Svamberg, Kajuste (od 46. Olson), Augustinson – Kuluševski (od 84. Išak), Gekereš (od 64. Kvaison), Forsberg (od 74. Karlstrem)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED NOVI DERBI: Partizan se snažnom porukom obratio navijačima (VIDEO)

Fudbaleri Partizana gostuju Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Srbije. Raniji derbi, 173. po redu igran ovog vikenda, pripao je crveno-belima...

POVEZANE OBJAVE