Vazura: Ostoja ne može da nas smeni!

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura rekao je za “Sputnjik” da Ostoja Mijailović kao predsednik JSD Partizan ne može da smeni svaku upravu ovog društva.

Vazura je pričao o situaciji u kojoj je FK Partizan zaista izašao iz JSD.

Da pojasnimo, stvarno se desilo – nije pitanje da li će se to desiti, već se desilo. Održana je redovna skupština FK Partizan, usvojeni su izveštaji i jedna od tačaka bila je ‘Izveštaj predsednika kluba o situaciji u sportskom društvu Partizan’. On je ujedno predsednik fudbalskog kluba i dalje jedini legitimni i legalni predsednik. U saopštenju jasno piše da je Skupština FK Partizan kao najviši organ kluba donela odluku da FK Partizan uslovno istupa iz članstva JSD Partizan i da odluka stupa na snagu preventivno, naveo je Vazura.

On je demantovao Ostoju Mijailovića rekavši da uprava FK Partizan ne može biti smenjena od njegove ruke.

– Zbog svih spekulacija u medijima, a vidim da je i sam gospodin Mijailović rekao da može da smeni svaku upravu sportskog društva, poručujem da naravno da ne može. Neko mora da grubo krši taj statut, da se ne organizuje skupština da bi to uradio. Mi smo hteli da zaštitimo naš sportski sektor i izašli smo sa ovim, da se ne bi u medijima više spekulisalo ‘Doći će ovaj, doći će onaj’, ne znam ko…. Dakle, mere moraju da budu kršene mere, da klub bude u blokadi i da to traje duži period. Ne može da se raspusti skupština FK Partizan, već može da se uvede privremena mera na ovlašćeno lice, koja prestaje sazivanjem nove skupštine. Da bismo to izbegli, sazvali smo redovnu skupštinui 36 delegata je glasalo.

Vazura optužuje da je Ostoja Mijailović lažnim dokumentima upisan u Agenciju za privredne registre kao predsednik JSD Partizan.

Ovo nije borba za Fudbalski klub Partizan, on je stabilan i u januaru 2022. je imao izbornu skupštinu i njen mandat traje do januara 2027. Bila je to vanredna, sada je bila redovna skupština… Ima zanimljiva stvar, a mislim da će biti još zanimljivije, kako su se upisali u APR i na koji način su se upisali, da su sva dokumenta koji su podneli i isprave lažni i sledeće nedelje će ljudima i javnosti biti jasno kako su se upisali, ostavimo to za ponedeljak i utorak, da ne izlazimo bez dokaza, ali biće organizovana konferencija za novinare početkom nedelje i nećemo da ćutimo po ovoj temi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE