Zenit iskoristio padove, Partizan bez finala!

Partizan – Zenit 65:81 (22:23, 18:14, 13:21, 12:23 )

Košarkaši Partizana, poraženi su od Zenita iz Sankt Petersburga i ostali su bez finala VTB Superkupa u Moskvi. Crno beli su u delovima meča igrali dobro, ali, Ruski tim je iskoristio njihove greške u drugom poluvremenu za trijumf.

Partizan je odlično započeo susret serijom 8:0. Rusi su uzvratili sa 7:0 i krajem prve deonice prišli na 14:11 u korist crno belih. Boljom igrom, uspeli su i da preokrenu povevši 20:17.

Ekipa iz Sankt Petersburga, nastavila je sa dobrim ritmom i u drugoj četvrtini. Na početku su se odlepili na maksimalnih +4. Ipak, izabranici Željka Obradovića su pre poluvremena napravili seriju 6:0 za vođstvo 40:37 na pauzi.

Nastavili su da ga održavaju i tokom treće četvrtine. Rusi su u 28. minutu uspeli da izjednače na 51:51. Potom su uspeli da novom serijom dođu do +5. Sa tim vođstvom ulaze u poslednju deonicu.

Početkom četvrte četvrtine, Zenit je zategao odbranu i stekao maksimalnih +11. Kasnije su je uvećavali i do 17 poena viška. Na kraju su ubedljivom pobedom i najboljom koš razlikom u grupi gde je bila i Lokomotiva otišli u finale, iako su sve tri ekipe zabeležile po pobedu i poraz.

Duel za trofej igraće sutra od 19:30 protiv CSKA. Mega će izvesno protiv Lokomotive igrati za peto mesto od 14 sati. Partizan će skoro sigurno sa Uniksom igrati od 17 za treće mesto.

Foto: KK Partizan/Tviter/Ilustracija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi Beograd teško do pobede, Zvezda pala u poslednjim sekundama

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Herceg Novog u neizvesnom meču sa 15:13 u prvoj utakmici turnira regionalne...

POVEZANE OBJAVE