FMP MERIDIAN BEZ LIGE ŠAMPIONA: Posle drame srpski tim potpuno stao u produžetku!

Košarkaši FMP Meridiana poraženi su u finalnom okršaju Meridian kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona od danskog tima Baken Bers sa 88-82.

Tako Srbija ostaje sa Zvezdom i Partizanom kao jedinim predstavnicima u evropskim takmičenjima u predstojećoj sezoni.

Danci su bolje otvorili utakmicu i odmah poveli sa 10-2, ali je tim Nenada Stefanovića uspeo da vrati meč u egal, koji je bio na snazi sve do samog kraja poluvremena, međutim Bersi su stekli +6 pred odlazak na veliki odmor (42-36).

Na tom talasu su nastavili i nakon povratka na parket i poveli sa čak +16 (52-36), nakon serije od 10-0. Ekipa FMP-a je ipak ostala pribrana i još jednom pokazala da se nikada ne predaje.

Polako su smanjivali prednost, dok serijom od 7 uzastopnih poena u završnici nisu potpuno izjednačili, posle trojke Frejžera. Prethodno je seriju ukradenom loptom i polaganjem otpočeo Šaranović, a viđeno je i prikucavanje Ebuke Izundua.

Odlučujuću deonicu tim iz Železnika otvorio je serijom 5-0 i održavali su prednost većim delom do kraja, ali nikako nisu uspevali da konačno slome protivnika, koji je trojkom u poslednjem minutu iskoristio šansu i izjednačio na 72-72.

Na kraju je Frejžer potpuno nerezonski želeo da poentra iz prodora, što je moglo da se obije o glavu njegovom timu, ali je upravo on na sekund do kraja uhvatio odbitak posle promašaja Valinskasa i odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta srpski tim je razočarao, pošto 3 i po minuta nije mogao da dođe do poena, što je danski tim iskoristio i čak došao do dvocifrene prednosti (85-74), posle čega nije bilo povratka.

Najefikasniji na utakmici bio je Kar sa 34 poena, uz 8 asistencija i 4 skoka. Dobro ga je pratio i Diuf, koji je bio na skok do dabl-dabla sa 17 poena i 9 skokova.

U našem timu je Bo Bič postigao 23 poena, uz 4 skoka i asistenciju, dok je Trent Frejžer upisao 18, uz 4 skoka i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE