NOVAC ČINI ČUDA: Viktor Orban dovodi Superkup Italije u mađarsko selo sa 2000 stanovnika?!

Mađarski premijer Viktor Orban ponudio je osam miliona evra kako bi se susret Superkupa Italije održao na Pančo Areni, javlja La Republika.

Pančo Arena prima 4.000 gledalaca i nalazi se u Felčutu, selu sa oko 2.000 stanovnika udaljenom oko 35 kilometara od Budimpešte. Drugim rečima, stadion prima više gledalaca nego što ih živi u selu.

La Republika navodi kako čelnici italijanskog fudbala razmišljaju o ponudi, ali nekolicina ljudi, poput predsednika Serije A Lorenca Kasinija, ne slaže se zbog političkih razloga.

Isti izvor ističe kako Milan i Inter, koji bi trebali odigrati taj susret početkom 2023. godine, nemaju ništa protiv jer ne bi morali putovati 5.000 kilometara do Rijada u Saudijskoj Arabiji, gde bi se zasad Superkup trebao održati.

Pančo Arena je izgrađena 2012. godine, a zanimljivo je kako je veliki deo mađarskog stanovništva osudio gradnju, smatrajući kako je ona “mural korupciji i megalomaniji.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE