Simon se vratio u Zagreb i potpisao za novi klub!

Hrvatski košarkaš Kurnoslav Simon se vratio u rodni Zagreb, a karijeru će nastaviti u ekipi Cedevite Junior.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji se nakon Evrobasketa oprostio od reprezentacije se nakon deset godina vratio u Zagreb i ugovor s Cedevitom potpisao je na godinu dana.

-Odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Odluka nije bila laka, ali sam na kraju odabrao Cedevitu Junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam srećan što se priključujem Cedeviti Junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38 godina, rekao je Simon.

Profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine i deset godina je igrao u KK Zagrebu s kojim je 2011. osvojio Prvenstvo Hrvatske. Godinu dana kasnije otišao je u Unikahu, pa u Kuban, da bi 2015. potpisao za Milano. U Italiji je osvojio prvenstvo i dva kupa i 2017. je prešao u Efes.

Sa turskim velikanom je ove i prošle godine osvojio dva uzastopna trofeja Evrolige kao i dva trofeja šampiona Turske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pomeraju se utakmice 33. kola Superlige!

Tokom uskršnjih praznika neće se igrati fudbal u Superligi. Umesto toga, 33. kolo elitnog domaćeg takmičenja počeće tri dana...

POVEZANE OBJAVE