Maljković nakon pobede: Bio je vrlo zahtevan meč

Ženska košarkaška selekcija Srbije upisala je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu pošo su savladale Mali rezultatom 81:68.

Selektorka Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna posle pobede svoje ekipe.

– Znali smo koliko će biti nezgodno. Mnogo je teška utakmica, težak momenat i za pripremu i za vođenje meča. Veoma su jake, nezgodno je sa njima igrati, bio je ovo vrlo zahtevan meč, koji smo na kraju uspeli da dobijemo. Iako ta deca variraju sa nekim stvarima, pokazuju nešto, rekla je selektorka i dodala: 

– Sve vreme se pominju Crvendakić i Dabović, devojke koje od starta nisu tu. To smo rekli, ali niko ne pominje na primer Dugalić i Mašu Janković, koje takođe nisu tu, a bitni su igrači. Povredile su se, a od izuzetnog su nam značaja, posebno Dugalić koja je to što ovog ekipi dosta nedostaje u ovom momentu. Trebalo je da bude lider ove generacije.  

Poslednji meč u grupi Srbija igra protiv Francuske. 

– I Francuska je pretrpela velike promene. Igramo prvi put protiv novog trenera i nekih novih igračica. Videćemo dosta mladih igračica, ali imaju izuztnog pojedinca, znamo šta je Vilijams radila u Evroligi. A te njihove mlade igračice su učesnice vrlo kvalitetne francuske lige. Za mene su dva najjača šampionata turski i francuski. Biće interesantno da vidimo kako će moja ekipa reagovati na to neiskustvo. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUKOČ O OBRADOVIĆU: Najbolji ikad u zadnjih 20 godina, uspeo bi u NBA

Košarkaši Partizana poraženi su juče od Olimpijakosa u Evroligi. Ponovo su u jednom delu meča doživeli pad, i ispustili +14...

POVEZANE OBJAVE