STRAŠAN NAPAD: Vlahović i Mitrović odveli Srbiju u elitu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u elitnu diviziju Lige nacija, pošto je u odlučujućoj utakmici poslednjeg kola bila bolja od konkurenta za lidersko mesto u grupi Norveške sa 2-0.

Počeli su domaći ofanzivnije u uvodnom delu meča, ali su naši polako preuzimali inicijativu, koju nisu dozvoljavali da izgube čak ni u trenutku prednosti.

Večeras su dva naša vrhunska napadaća Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović dokazali da mogu da funkcionišu zajedno, pošto su upravo oni bili strelci.

Umalo da već posle 20 sekundi od prvog sudijskog zvižduka naši fudbaleri dožive šok, pošto se jedan od najboljih napadača današnjice Erling Haland našao u veoma izglednoj šansi nakon prodora Serlota, ali je Vanja Milnković-Savić sjajno odreagovao i sprečio ga da zatrese mrežu.

Uspeli su naši da istrpe početni nalet domaćina, pa je nakon desetak minuta utakmica izgubila na dinamici i uglavnom se igralo na sredini terena, bez konkretnih pretnji ni sa jedne strane.

Prvi udarac ka golu za naš sastav uputio je Dušan Vlahović u 22. minutu, kada je pokušao glavom nakon centaršuta Filipa Kostića sa leve strane, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol.

Ozbiljnije je Srbija pripretila u 29. minutu, kada je centaršut Andrije Živkovića, usled nesigurnosti odbrane, Vlahović mogao da pretvori u gol, ali je golman Niland uspeo da je skrene u korner.

Nadomak pogotku tim selektora Stojkovića bio je u 34. minutu, kada je Živković uposlio Tadića, a ovaj sjajno pronašao Vlahovića, koji je šutirao glavom, ali je odličnom intervencijom još jednom gol spasao golman Norvežana.

Konačno smo dočekali i pogodak, nakon što je naša reprezentacija polako preuzimala inicijativu! U akciji dvojice fudbaler Juventusa, Kostić je, nakon što je dobio sjajnu loptu od Tadića u prostor, asistirao Vlahoviću, koji se veoma pametno postavio, za gol i vođstvo od 1-0 našeg nacionalnog tima.

Velike zasluge za rezultat na poluvremenu idu i na račun naše odbrane, pre svih Strahinje Pavlovića, koji je otpočeo i akciju kod vodećeg gola.

Nisu naši stali ni nakon povratka na teren! U 54. minutu u strelce se upisao i Aleksandar Mitrović, za kog je nastup čak bio i upitan zbog povrede u prethodnom meču, na kom je postigao het-trik. Akcija je krenula od Vlahovića, a završni pas bio je delo mladog Ivana Ilića, koji se i u nacionalnom dresu predstavlja na najbolji način.

Napadač Fulama tako nastavlja svoj sjajni bilans, pošto je ovo njegov 50. pogodak u reprezentativnom dresu, jer je već neko vreme najbolji u istoriji po ovom parametru.

U nastavku su srpski fudbaleri sjajnom timskom odbranom održavali stečenu zalihu, ali su vrebali i svoje šanse u napadu.

Udarac je u 72. minutu iz velike daljine oprobao i Filip Kostić, ali ipak nije bio dovoljno snažan.

Veoma lepo su igrali Orlovi, a mladi Ilić je na veoma atraktivan način započeo akciju koja nije bila krunisana zbog nešto jače lopte za Mitrovića od strane Tadića.

U međuvremenu je selektor Srbije odlučio da zameni oba krila, pa su se na terenu umesto Kostića i Živkovića našli Lazović i Radonjić, koji je ubrzo posle solo akcije uputio precizan centaršut ka strelcu drugog gola, ali je ponovo golman bio spasilac domaće ekipe.

Veliku priliku imao je u 86. minutu Berge, koji se dobro fintom namestio na šut, ali je na vreme stigao da ga izblokira Miloš Veljković, pa je od svega ispao samo korner za domaće fudbalere.

Nije Srbija i pored velike prednosti do samog kraja dozvolila protivniku da potpuno prebaci težište igre pred gol Milinković-Savića, pa je čak imala i više ozbiljnih šansi i sjajnih akcija.

Kada su skandinavci i uspevali da dođu do završnice, tu je bio naš čuvar mreže, pa je tako Vanja sprečio Halanda da u finišu prepolovi zaostatak u veoma izglednoj šansi.

NORVEŠKA: Niland – Rajerson (od 57. Pedersen), Hanke-Olsen (od 79. Berg), Estigor, Meling (od 74. Bjerkan) – Edegor, Aursnes (od 57. Ajer), Berge – Eljunusi (od 57. Larsen), Haland, Serlot

SRBIJA: Milinković Savić – Veljković, S. Mitrović, Pavlović (od 89. Babić) – Živković (od 72. Lazović), Lukić, I. Ilić, Tadić (od 90+3. Đuričić), Kostić (od 72. Radonjić) – Mitrović (od 90+3. Jović), Vlahović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE SKORO NA TEREN: Sad i Englezi optužuju Tonalija!

Sandro Tonali je dobio kaznu od strane italijanskih vlasti od 10 meseci zbog skandala sa onlajn klađenjem. Kazna je trebala...

POVEZANE OBJAVE