Stefan Marković govorio o mladom Topiću, Džejlenu Adamsu i treneru Jovanoviću

Nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković tokom prethodne sezone pojačao je redove Crvene zvezde i osvojio triplu krunu, a ove sezone će mu biti lakše jer je od početka priprema sa timom.

Sigurno je da će imati veoma značajnu ulogu, usled velikih promena u igračkom kadru, ali i na klupi, posle dolaska mladog Vladimira Jovanovića umesto Dejana Radonjića.

Njegovo iskustvo će biti veoma značajno, s obzirom na to da će uz njega na poziciji pleja igrati novopridošlica iz australijske lige i debitant u evropskim takmičenjima Džejlen Adams, a pored njih dvojice je tu i mladi Nikola Topić, koji će na dvostrukoj registraciji igrati i za Slodes u Drugoj muškoj ligi (nekadašnja Prva B liga).

O kolegama sa pozicije organizatora igre Marković je govorio u intervjuu koji je dao Mozzart sportu.

Od kako sam došao pričali smo o tome. Možda mi je to jedna od bitnijih stvari da pomognem Topiću, Adamsu da se adaptira što brže na evropsku košarku. Znam koliko je meni značilo kada sam bio klinac što sam imao kvalitetne ljude i igrače oko sebe. Voleo bih da im pomognem maksimalno i Nikoli olakšam tu tranziciju, da ne greši na nekim stvarima na kojima sam ja grešio. Nadam se da ću mu biti od pomoći i da će mu biti od koristi to što vidi, rekao je iskusni plej.

Marković je posebno istakao važnost doprinosa mladog Topića, sina legende kluba Milenka.

Mora tako kada pogledate koliko traje sezona, kvalitet Evrolige. Neophodan je roster od 15 igrača. Ritam je paklen, to smo videli svih ovih godina i ponavljamo to kao papagaji. Tu je i mali Topić, svako će nam biti neophodan na ovom putu na kojem se nalazimo. Da pomogne i doprinese u bilo kom smislu. Biće zanimljivo i teško, ali to je lepota sporta, izjavio je Marković.

Osim privikavanja na nove saigrače, neophodna je i adaptacija na novog šefa struke Vladimira Jovanovića.

Svaki trener ima svoj pečat. Vlada je na početku tog trenerskog puta, drugačija je osoba od Dejana i to je sasvim normalno. Kao što se navikavamo na igrače, tako se malo navikavamo i na njegov rad i filozofiju, što je normalno i za to je potrebno vreme. Rad i borba, to su dve ključne stvari za napredak i uspeh, jasan je bio nekadašnji reprezentativac u izjavi za “Mozzart sport”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE