EVROLIGA CENI PARTIZAN: Trojica igrača konkurišu za prestižnu nagradu!

Pred početak Evrolige, na sajtu elitnog takmičenja, trojica košarkaša Partizana uvrštena su kao potencijalni dobitnici nagrade Zvezda u usponu.

To su plejmejker Jam Madar, mladi centar Tristan Vukčević i Alen Smailagić.

Za Izraelca kažu da je odlično odigrao prvu sezonu van Izraela.

Madar, koji će u decembru napuniti 22 godine, pokazao se u najboljem svetlu kako ima poenterski instinkt i dodavačke sposobnosti da bude jedan od najboljih bekova Evrolige, ali, problem mu je konzistentnost, piše na Evroliginom sajtu.

Iz EL veruju da Alen Smailagić može ući u konkurenciju za trofej, kada se bude vratio na parket, jer je bio odličan u debitantskoj sezoni za crno bele.

Tristan Vukčević, koji je najmlađi od svih, odlično se pokazao na pripremnim mečevima. Upravo je on iskoristio prostor koji se otvorio nakon Smailagićeve povrede. Iz Evrolige navode da je on prošle godine za Real igrao u plej ofu Evrolige.

Od ostalih igrača, u konkurenciji su Niko Menion (Virtus), Haime Pradilja (Valensija), Gabrijele Proćida (Alba) i Metju Strazel (Monako), Dovidas Gedraitis (Žalgiris) i aktuelni osvajač trofeja Rokas Jokubaitis (Barselona). Kandidati moraju biti mlađi od 21 godine, ili ako su ne stariji od 1. jula.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Barselona potpisala ugovor vredan 1,3 milijarde evra!

Barselona muči muku sa finansijama poslednjih godina što utiče i na rezultatskom planu. Klub je ispao u 1/4 finalu Lige...

POVEZANE OBJAVE