Maljković: Ovo je bila sjajna škola za njih

Košarkašice Srbije jutros su izgubile u četvrtfinalu od Amerike sa 88:55 nakon što su u grupi imale skor od tri pobede i dva poraza.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković rezimirala je Svetsko prvenstvo posle poraza u četvrtfinalu od selekcije SAD.

– Niko ne voli da gubi, ali ako morate da izgubite od nekoga, ako ne treba potpuno da vas nadigra, onda je bolje kad to urade SAD, a ne neki drugi tim. U svakom slučaju, ne mogu da ne budem zadovoljna sa onim što smo uradile na ovom Svetskom prvenstvu, sa – još jednom to ponavljam – veoma mladim i neiskusnim timom. Sve ove igračice su danas mnogo bolje nego što su bile pre tri meseca kada smo počeli da radimo. Ovo je bila sjajna škola za njih. To im je mnogo značilo za lični napredak, a onda će i reprezentacija da bude bolja, značiće i njihovim klubovima, jasna je Maljkovićeva.

Kompletan utisak je pozitivan.

– Zadovoljna sam celom slikom na kraju. Treniram tim koji je radio naporno sve vreme, sve su to veliki borci, sa velikim srcem. Poslednji utisak je da sam srećna. Veliko hvala ide našim navijačima koji su bili ovde na svim našim utakmicama, bodrili nas i pratili. Nisu samo navijali za Srbiju, već su učinili da ceo ambijent i na drugim utakmicama bude lep. Na taj način su i oni doprineli da ovo Svetsko prvenstvo bude dobro,istakla je Maljkovićeva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE