PASPALJ GRMI: Srbija nije dovoljno ozbiljno shvatila Italijane!

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj, gostujući u emisiji OKO analizirao je neuspeh Srbije na Evrobasketu.

Orlovi su u osmini finala izgubili od Italije, koja ih je prošle godine koštala plasmana na OI u Tokiju.

Kriva je bila ta jedna četvrtina, ali možda ja imam i drugačije mišljenje. Meni se nije svidela jedna stvar. Imali smo loše iskustvo od prošle godine, izgubili smo jako bitnu utakmicu protiv Italije. Ljudi zaboravljaju da smo pre samo dva meseca dobili Italijane sa četiri razlike, ali smo gubili sa petnaest – definitivno za crveno svetlo. Onda smo otišli u Prag i odigrali pet odličnih utakmica, videlo se da ekipa ima potencijal, rekao je on i nadovezao se.

Posle toga reprezentacija je imala tri slobodna dana, otišla je do Berlina. Sigurno su odradili sastanke, treninge, ali imam utisak da nisu dovoljno ozbiljno shvatili i protivnika i način na koji treba da se odigra. To mi je samo zasmetalo. To je vrlo individualna stvar, mislim da tu treneri nemaju velikog uticaja. Na svakom igraču je da uveče zamišlja onog koga treba da čuva, na koji način da ga čuva i šta treba da uradi da bi ekipa dobila, zaključio je Paspalj.

Izabranici Svetislava Pešića se okreću novembarskom kvalifikacionom prozoru za odlazak na Mundobasket. Prvo će 11. novembra gostovati Britancima, a tri dana kasnije dočekuju Tursku. U nezavidnoj su situaciji, i ne zavisi samo od njih plasman na planetarnu smotru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE