ABA LIGA: Mornar bolji od Igokee posle velikog preokreta, neverovatna partija Rasela, Nakić krenuo dabl-dablom

U drugoj utakmici ABA lige u ovoj sezoni snage su odmerili Mornar i Igokea, a pobedu su posle velikog preokreta u poslednjoj deonici odneli gosti iz Bara sa 91-83.

Utakmica je počela veoma efikasno sa obe strane, ali nijedan tim tokom prve četvrtine nije uspeo da stekne osetniju prednost.

Drugi period pripao je timu iz Laktaša, koji je na nešto manje od 4 minuta do kraja prvog poluvremena serijom Marija Nakića od 4 poena po prvi put poveo dvocifrenom razlikom, koja je išla i do 13 poena.

Na poluvremenu su zaržali značajnu zalihu, pošto su vodili sa 47-37, ali se ekipa iz Bara nije predala.

Pre svega na krilima Derona Rasela došlo je do preokreta, a fantastičnoj šuterskoj večeri američkog pleja priključili su se i drugi saigrači, pre svega Vladimir Mihailović.

Upravo je trojkom Petar Vujačić doneo preokret posle dužeg vremena na šest i po minuta do kraja meča (74-72), a Rasel sa tri i Mihailović sa dve trojke pobrinuli su se da u završnici obezbede trijumf timu Mihaila Pavićevića.

Rasel je bio najbolji igrač utakmice, sa neverovatnim 41 poenom, uz po 6 skokova i asistencija, a nije mnogo zaostao ni Mihailović sa 26 ubačenih poena, 3 skoka i 4 asistencije.

U poraženom sastavu se najviše istakao novopridošlica Mario Nakić sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije, dok je Nikoli Tanaskoviću za to dostignuće falio samo skok, pošto je sakupio 15 poena i 9 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE