ABA LIGA: Zvezda ubedljiva na startu

Crvena zvezda – MZT 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20 )

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su skopski MZT u prvom kolu ABA lige. Branilac titule je imao problema samo u prvoj četvrtini. U drugoj deonici su napravili ključnu razliku koju su zadržali do kraja susreta.

Na početku susreta, Zvezda se mučila. Bila je odbrameno dobra, ali je za četiri minuta postigla samo jedan koš iz igre. Čitav prvi period bio je atipičan sa malo poena na obe strane. Trojkom Holanda, Zvezda je povela 13:7 a naredni koš MZT-a je bio samo 22 ukupno posle prvog perioda.

Zvezda se serijom 11:0 odvojila na početku druge deonice i povela 24:12. Druga četvrtina bila je sušta suprotnost prvoj gde je aktuelni ABA šampion stekao dvocifrenu prednost koju je održavao.

Poenima Adamsa i Ivanovića, bilo je maksimalnih +16 za crveno bele. Popravili su skor, i sa 39:22 za Zvezdu otišlo se na odmor.

Crveno bele je sa 10 poena predvodio Hasan Martin bez promašaja iz igre. Nikola Ivanović je uz 7 poena imao 3 asistencije. U redovima makedonskog tima, Krstevski je zabeležio 10 koševa, a osam je dodao Vojdan Stojanovski.

Zvezda je nastavila sa boljom igrom i u trećoj deonici. Tada je dodatno povećala vođstvo do maksimalnih +27 (60:33). Makedonska ekipa je serijom 6:0 uspela da razliku smanji na 20 poena minusa. U poslednju četvrtinu, ušlo se sa 65:47 za Zvezdu iako je MZT postigao 25 poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića su kroz celu četvrtu četvrtinu držali razliku na +20. Na kraju su ostvarili ubedljiv trijumf.

Zvezdu je predvodio Džejlen Adams sa 16 poena i po tri skoka i asistencije. Nikola Ivanović je dodao 12 a Hasan Martin je ostao na 10 poena.

Kod ekipe MZT-a istakao se Stojanovski sa 17 poena. Krstevski je imao 14 koševa.

U narednom kolu, Zvezda u derbiju 10. oktobra dočekuje Budućnost. MZT dočekuje Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE