Koprivica govorio o reprezentaciji, Letnjoj ligi, Obradoviću i svojim prednostima

Prošle sezone je redove Partizana, nakon što je izabran na NBA draftu, pojačao i talentovani srpski centar Balša Koprivica, koji je “američki đak”.

Iako su u startu bili veoma vidljivi problemi sa adaptacijom, isto tako je vidljiv bio evidentni napredak tokok sezone.

Došao je i do dresa nacionalne selekcije, za koju je nastupao tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok je deo leta proveo i na pripremama sa nacionalnim timom pred Evrobasket.

Prethodno je igrao i u letnjoj NBA ligi za Detroit Pistonse, gde je imao i neke zapažene partije.

On je u intervjuu za “Sportal” govorio o značaju nastupa u Americi tokom leta.

–  Bilo mi je jako dobro. U Americi sam bio oko mesec i po dana. Sve je prošlo odlično i smatram da sam svoju igru unapredio što se tiče nekih stvari. Mislim da neke stvari nisam pokazao u period pred početak sezone, ali verujem da će se sve to uklopiti kada počnu zvanične utakmice. Iskoristio sam šansu da se oprobam protiv igrača koji igraju na malo višem nivou, istakao je Balša.

Osvrnuo se i na reprezentativno leto, sa posebnim osvrtom na Nikolu Jokića.

Imao sam priliku da igram sa izvanrednim igračima i da se upoznam sa njima. Jokić mi je dosta pomogao, trening sa njim i sa drugim našim vrhunskim igračima mi je dosta dobrog doneo. Naravno, Nikola i ja igramo na istoj poziciji i onda mi je vreme provedeno sa njim dosta značilo i bilo jako kvalitetno. Nisam imao prilike da budem tu od početka zbog nekih zdravstvenih problema, ali tih nedelju dana koliko sam imao prilike da treniram sa njima je bilo veoma korisno, rekao je centar crno-belih.

Rad u Partizanu sa Željkom Obradovićem vidi kao veliku prednost.

Rad sa Željkom Obradovićem mi zaista puno znači. Nema mnogo mladih igrača koji imaju priliku da na tom nivou igraju i da rade sa trenerom kakav je Željko. Smatram da je to velika stvar. Kada budem završio karijeru gledaću na ove dane kao na one gde sam imao priliku da mnogo naučim i razvijam se. Sjajna situacija za mene i samo to treba da iskoristim najbolje moguće, svestan je šanse Koprivica.

Govorio je i o tome šta ga izdvaja na poziciji koju igra.

Mislim da sam svojim radom i trudom dogurao do ovde. Posvećujem dosta vremena košarci I radu na sebi I mislim da je to glavna stvar. Takođe, verujem da su tu bitne I neke druge stvari, kao na primer fizičke predispozicije, ali svakako je rad najbitniji, makar po mom mišljenju, izjavio je centar Partizana za “Sportal”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE