Partizan predstavio nove dresove, Mijailović otkrio: Troškovi veći od planiranog!

Košarkaški klub Partizan predstavio je dresove za novu sezonu.

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović pojasnio je da su troškovi zbog dolara sada znatno skuplji nego kada su potpisani. Uz to postoje i dodatni troškovi zbog čarter letova.

Želim puno sreće ekipi, važna sezona za nas, naša očekivanja su najveća moguća u skladu sa crno-belom javnosti. Mi smo uvek davali sve od sebe da ostvarimo najveci cilj, videli ste da je Kari okupio najbolju ekipu u 20 godina, pa smo ispali u ranoj fazi, nista nije zagarantovano. Zoran Savić i Željko su radili na ekipi celo leto, oveli smo jake igrače, izborili se snagom brenda i ulaganja, sportskom reputacijom, zato sada imamo ekipu koja ce se boriti za najbolje rezultate. Budžet koji ćemo napraviti je 30% od najvećeg u Evroligi, ima ekipa koje ulažu po 40 miliona evra. Mi treba da odigramo više od 60 utakmica ove sezone, to je za momke veliki napor, nekoliko puta se pojavljuje da igramo po dve utakmice u dva dana, poremećeni su letovi, cene su skočile, imate puno izazova koje morate da prevaziđete. Odnos i ugovori, svi američki ugovori, imaju ugovore u dolarima, vrednost dolara je 20% veća, mi im plaćamo u dinarima, ali je sve vezano za dolare, rekao je Mijailović.

Pojasnio je i koji su dodatni troškovi ove sezone.

– Nemoguće je da ekipa u Splitu igra ABA ligu, pa da idu u Minhen, to mora čartet letovima. Kada tražimo sponzore, državu, 600.000 evra košta devet čarter letova, plus ugovori su uvećani za milion, to je 1.600.000 evra više. Košarka je neprofitabilan sport, kada uđete u fudbalu u Ligu šampiona, ili treći rang, imate po 10 miliona nagrade, imaju veću šansu da zarade novac. Hvala navijačima, sponzorima i državi što ulaze novac.

U nastavku pogledajte kako izgledaju novi dresovi crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE