PL: Arsenal bolji u velikom derbiju uz dva efektna gola (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala slavili su u velikom derbiju severnog Londona protiv Totenhema sa 3-1, u utakmici odigranoj na svom stadionu, u sklopu 9. kola Premijer lige.

Tobdžije su povele fantastičnim pogotkom Tomasa Partija, ali je izjednačio Kejn sa penala u 31. minutu. Kaznenom udarcu prethodio je faul Gabrijela nad Rišarlisonom u šesnaestercu.

Nerešen rezultat je ostao na snazi sve do kraja poluvremena, ali ne i mnogo preko toga. U 49. minutu prednost domaćem timu povratio je Gabrijel Žezus, čemu je doprinela i loša reakcija Uga Ljorisa.

Od 62. minuta Arsenal je imao dodatno olakšan posao, pošto je Emerson Rojal dobio crveni karton posle oštrog starta nad Martinelijem.

Upravo je ovaj Brazilac u 67. minutu sjajno u šesnaestercu namestio loptu Džaki, koji je drugim efektnim pogotkom svog tima postavio konačan rezultat utakmice.

Arsenal tako nastavlja sa sjajnim igrama, pošto zauzima čelnu poziciju na tabeli i iz 8 utakmica je sakupio 21 bod, dok je upravo tim Antonija Kontea ovim porazom propustio priliku da prestigne velikog rivala, pošto je ostao na 17 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE