Micić u završnici rešio derbi, efikasni bivši igrači Večitih

Na startu turske Superlige košarkaši aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efesa savladali su u derbiju Galatasaraj sa 77-68.

Tim koji trenutno vodi Ergin Ataman je već u prvoj deonici stekao dvocifrenu prednost (+11), pa tada nije izgledalo da će to zapravo biti i jedini takav slučaj.

Nije Galata dozvolio da se stekne osetnija razlika, pa je već u završnici poluvremena uspeo da spusti zaostatak na samo jedan poen, i tako nagovestio neizvesnost u drugih 20 minuta.

Do kraja treće četvrtine Galatasaraj je uspeo čak da potpuno preokrene rezultat u svoju korist, posle čega se igralo u serijama, ali je na kraju prevagu odneo MVP završnog turnira Evrolige Vasilije Micić sa nekoliko ključnih poena i asistencijom za Ilajdžu Brajanta, koja je pretvorena u trojku.

Kod pobednika je najefikasniji igrač bio Rodrig Buboa sa 11 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok su po 10 upisali Micić (3 asistencije) i Ante Žižić (8 skokova).

U Galatasaraju je Sonsirma postigao 14 poena, a istakli su se i bivši igrač Partizana Brajan Angola, koji je bio na skok do dabl-dabla sa 10 poena, 9 skokova, uz još 2 asistencije – doduše i uz promašenih nekoliko zicera nakon prodora kada se lomilo – kao i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis sa 9 poena, uz 3 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE