Stotka Partizana u Zagrebu, mladi igrači efikasni

Košarkaši Partizana slavili su na startu ABA lige u Zagrebu protiv Cibone ubeljivo sa 105-81.

Odlično su ušli domaći košarkaši u utakmicu i u jednom trenutku prve deonice poveli i sa 8 poena razlike, posle nešto manje od sedam minuta igre.

Crno-beli su se, međutim, serijom 9-2 do isteka prvog perioda već potpuno vratili u meč i gubili samo sa pola koša razlike (26-25).

Uspeo je zagrebački tim da izdrži još neko vreme prednost, pošto je na startu druge četvrtine trojkom Bakovića poveo sa 31-25, ali je ubrzo usledila velika serija od 13-0 tima Željka Obradovića, koja je praktično odlučila pobednika.

Tada je Partizan stekao dvocifrenu prednost (33-43), koja je do kraja poluvremena ubrzo uvećana na +18, najviše zahvaljujući dvema brzim trojkama Trifunovića i Egzuma.

U drugom poluvremenu su crno-beli čuvali stečenu zalihu, a viđena su i dva atraktivna zakucavanja Matijasa Lesora. Posle nešto više od pet minuta igre u drugom delu Anđušić je trojkom doneo +20 svojoj ekipi, što je bila nova najveća prednost (70-50).

Ubrzo je i Balša Koprivica zabeležio sjajno zakucavanje posle alejupa sa Nanelijem, a poenima Tristana Vukčevića i Dante Egzuma otišlo se i na 25 poena viška u poslednjem minutu trećeg kvartala.

U poslednjih 10 minuta je manje-više rutinski održan nivo razlike i odnosa na terenu, a petorku crno-belih uglavnom su činili mladi košarkaši, pa je svoje prve poene upisao i 19-godišnji Đorđije Jovanović, koji je trojkom i zakucavanjem u poslednjem minutu sakupio ukupno 7 poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su novi kapiten Kevin Panter (3 skoka, 4 asistencije), Tristan Vukčević (4 skoka, 2 ukradene lopte) i Uroš Trifunović (3 skoka, 4 asistencije) sa po 14 poena. Dvocifreni su bili još Papapetru sa 11, te Lesor, Egzum i Anđušić sa po 10 poena.

U poraženom sastavu je Krešimir Ljubičić zabeležio 19 poena, a dvocifreni su bili još i Lovro Mazalin i srpski internacionalac Nikola Malešević sa po 10 poena. Dobar je bio i drugi srpski igrač u redovima Cibone Aleksandar Aranitović sa 9 poena, 5 skokova i jednom asistencijom.

Ipak, možda i najbolji igrač Cibone na ovom meču bio je Borna Kapusta sa neverovatnih 15 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE