Stotka Partizana u Zagrebu, mladi igrači efikasni

Košarkaši Partizana slavili su na startu ABA lige u Zagrebu protiv Cibone ubeljivo sa 105-81.

Odlično su ušli domaći košarkaši u utakmicu i u jednom trenutku prve deonice poveli i sa 8 poena razlike, posle nešto manje od sedam minuta igre.

Crno-beli su se, međutim, serijom 9-2 do isteka prvog perioda već potpuno vratili u meč i gubili samo sa pola koša razlike (26-25).

Uspeo je zagrebački tim da izdrži još neko vreme prednost, pošto je na startu druge četvrtine trojkom Bakovića poveo sa 31-25, ali je ubrzo usledila velika serija od 13-0 tima Željka Obradovića, koja je praktično odlučila pobednika.

Tada je Partizan stekao dvocifrenu prednost (33-43), koja je do kraja poluvremena ubrzo uvećana na +18, najviše zahvaljujući dvema brzim trojkama Trifunovića i Egzuma.

U drugom poluvremenu su crno-beli čuvali stečenu zalihu, a viđena su i dva atraktivna zakucavanja Matijasa Lesora. Posle nešto više od pet minuta igre u drugom delu Anđušić je trojkom doneo +20 svojoj ekipi, što je bila nova najveća prednost (70-50).

Ubrzo je i Balša Koprivica zabeležio sjajno zakucavanje posle alejupa sa Nanelijem, a poenima Tristana Vukčevića i Dante Egzuma otišlo se i na 25 poena viška u poslednjem minutu trećeg kvartala.

U poslednjih 10 minuta je manje-više rutinski održan nivo razlike i odnosa na terenu, a petorku crno-belih uglavnom su činili mladi košarkaši, pa je svoje prve poene upisao i 19-godišnji Đorđije Jovanović, koji je trojkom i zakucavanjem u poslednjem minutu sakupio ukupno 7 poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su novi kapiten Kevin Panter (3 skoka, 4 asistencije), Tristan Vukčević (4 skoka, 2 ukradene lopte) i Uroš Trifunović (3 skoka, 4 asistencije) sa po 14 poena. Dvocifreni su bili još Papapetru sa 11, te Lesor, Egzum i Anđušić sa po 10 poena.

U poraženom sastavu je Krešimir Ljubičić zabeležio 19 poena, a dvocifreni su bili još i Lovro Mazalin i srpski internacionalac Nikola Malešević sa po 10 poena. Dobar je bio i drugi srpski igrač u redovima Cibone Aleksandar Aranitović sa 9 poena, 5 skokova i jednom asistencijom.

Ipak, možda i najbolji igrač Cibone na ovom meču bio je Borna Kapusta sa neverovatnih 15 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRATIO FILM: Košarkaš Reala o tuči u Madridu, nema loše uspomene (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida još uvek čekaju ko će im biti protivnik u plej-ofu Evrolige. Nakon uvedenog plej-ina, to će biti...

POVEZANE OBJAVE