U AMERICI SE PRATI ABA LIGA: Izdvojili najveće bisere

Prekjuče je počela nova sezona regionalne ABA lige, koja je sve više u fokusu i kada je reč o javnosti preko okeana.

U poslednje vreme je mnogo igrača koji su igrali u regionalnom takmičenju završilo u najjačoj ligi sveta, a posebnu pažnju američke javnosti na ove prostore sasvim sigurno skreće činjenica da je Nikola Jokić dvostruki uzastopni MVP lige.

Otud je prestižni “Sport Illustrated” objavio listu najperspektivnijih košarkaša ABA lige, koje bi trebalo ispratiti i koji bi mogli da jednog dana zaigraju u NBA ligi.

Kao najvećeg talenta izdvojili su igrača Mege Nikolu Đurišića, kom predviđaju izlazak na Draft, i navode da je drugi najtalentovaniji igrač u svom godištu. Posebno su naglašene njegove fizičke predispozicije, igra u odbrani i raznovrsnost.

Ističe se da Đurišić može da pogađa teške šuteve i da lako završava na obruču, a kao segment u kom postoji prostora za napredak pominje se šut iz daljine.

Zanimljivo je da je među izdvojenim igračima i novi košarkaš Igokee Mario Nakić.

Nakić je iskusan igrač koji u stiže Igokeu nakon što je prošle sezone imao zapaženu ulogu u Andori u Evrokupu i španskoj ACB ligi. Nakić je formiran strijelac koji ima sjajnu kontrolu lopte s obzirom na svoju visinu. Njegov profil košarkaša bi mogao bi da privuče mnoge NBA timove, ali ako se to ne ostvari, trebalo bi da se razvije u jednog od najboljih ofanzivnih krila u Evropi, navedeno je u ovom listu.

Prestižni časopis napravio je i listu onih koji bi tek trebalo da privuku pažnju i potencijalno jednog dana zaigraju u NBA ligi, a među njima su Boris Tišma (Studentski Centar) i Tristan Vukčević (Partizan), Đorđe Ćurčić (Borac), Malkolm Kazalon (Mega), Lazar Đoković (Crvena zvezda), Andrija Grbović (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski centar), Zvonimir Ivišić (Studentski centar), Matej Rudan (Mega), Ognjen Matović (FMP), Nikola Šaranović (FMP).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE