Dva Srbina na listi najboljih mladih igrača!

Na listi 60 najboljih mladih fudbalera koju svake godine tradicionalno organizuje prestižni “Gardijan” našla su se i dva srpska fudbalera.

U pitanju su Jovan Šljivić i Jovan Milošević,oObojica su rođena 2005. godine.

Šljivić igra na poziciji centralnog veziste, a trenutno nastupa za Grafičar kao pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde.

Srbija ima nekoliko vrhunskih perspektivnih igrača u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da postane veliki. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji. Ističe se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EURO do 17 godina, počeo je da privlači pažnju i u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u drugoligašu Grafičaru. Vitak, veoma pokretljiv i svestran plejmejker, on je veoma jak na lopti, sposoban da dribla velikom brzinom i da svojim dodavanjima pronalazi nepredvidiva rešenja. ‘Imam svoj stil’, kaže Šljivić, ‘Ali moram još više da radim: još uvek nisam pokazao svoj pun potencijal,  navodi se u tekstu „Gardijana“.

Milošević igra u Vojvodini na poziciji napadača.

Visoki, atletski napadač postigao je pet golova i postao najbolji strelac EP za fudbalere do 17 godina u maju, kada je Srbija stigla do polufinala gde je poražena od Holandije. Na prvi pogled, on je čista “devetka“. Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez lopte, kako u napadu, tako i kada vrši presing na protivnika, čine ga raznovrsnijim, modernim kompletnim napadačem, piše pomenuti list.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PLANIRAJU POJAČANJE: Efes dovodi člana najbolje petorke Evrokupa?

Košarkaši Efesa sezonu u Evroligi završili su nakon prve plej-in utakmice. Poraženi su od Virtusa i nastavljaju takmičenje u domaćim...

POVEZANE OBJAVE