POVRATAK BJELICE: Osećam se kao da nikada nisam ni odlazio

Nakon osvajanja šampionskog prstena sa Golden Stejtom, Nemanja Bjelica se vratio u Evroligu.

Ponovo će braniti boje Fenerbahčea kada je bio MVP takmičenja 2015. ali ga nije osvojio.

Srpski krilni centar zbog povrede nije igrao na Evrobasketu, ali je govorio o razlozima povratka i planovima za sezonu.

Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao – bio sam deo Golden Stejt Voriorsa, tima koji je osvojio prsten. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Ipak, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fener zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina, rekao je on u intervjuu za portal Eurohoops.

Zatim je dodao, govoreći o pnonovnom dolasku u Istanbul:

Oni su veoma strastveni, vole igrače i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice. Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem – ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA, zaključuje Bjelica.

Rekao je da će biti spreman uskoro a Fener na startu nove sezone ima poraz od Efesa u finalu Superkupa i pobedu nad Bahčešehirom u prvenstvu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE