MRKELA OTVORENO: Glavni smo protagonisti direktnog učešća u Ligi šampiona

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da je trenutno na snazi zlatno doba ovog kluba.

Imamo čime da se pohvalimo, zaista je ovo zlatno doba Crvene zvezde i najuspešniji period u istoriji kluba. Kada je reč o titulama, u poslednjih osam godina smo šest puta bili prvaci Srbije, s tim da smo pet već u nizu i ne planiramo da se na tome zaustavimo, rekao je Mrkela za Tanjug.

On je napravio komparaciju sa ranijim periodom.

–  I ove sezone igramo najbolji fudbal u Srbiji i siguran sam da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve bolji, te da ćemo se ponovo radovati u maju. S druge strane, kada se pogleda period od 2007. do 2014. godine, gde smo u tom ciklusu samo dva puta bili šampioni, uz šestogodišnji post, jasno je koliko klub prosperira i ide napred. Ipak, ovi uspesi su proizvod toga što ciljeve postavljamo visoko i nastavićemo to da činimo, poručio je čelnik Zvezde.

Mrkela je bio direktan i istakao da su crveno-beli najzaslužniji za činjenicu da će šampion Srbije naredne sezone biti direktan učesnik Lige šampiona.

Svake godine od prethodnih šest smo igrali grupnu fazu, a neretko se dešvalo i da krenemo od prvog kola kvalifikacija, te uđemo u grupu. Sada smo popravili koeficijent, pa smo nosioci, a od naredne sezone prvak Srbije ide direktno u Ligu šampiona, to je nekada bilo nezamislivo, a mi smo, bez lažne skromnosti, glavni protagonisti tog dostignuća. Sreća nije bila na našoj strani ni protiv CSKA, ni protiv Milana, ni protiv Rendžersa, smatra Mrkela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE