Srpkinje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

U drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva, odbojkašice Srbije nastavile su sa sjajnim igrama. One su večeras savladale Dominikansku Republiku sa 3:0 setovima (26:24, 25:20, 25:17).

Naše odbojkašice su dva kola pre kraja druge faze takmičenja obezbedila i matematički prolaz među osam najboljih ekipa.

Srpkinje su imale konstantnu prednost do tri poena, a kada su povele sa 21:17 činilo se da je prvi set završen ali ni naše protivnice se nisu predavale, pa su preokrenule i povelem ali naše odbojkašice su ipak uspele da dođu do set lopte i osvoje prvi set.

Početak drugog seta je doneo izjednačenu odbojku, ali je jedina neporažena selekcija u dosadašnjem delu prvenstva uspela da se odlepi na 11:7. Ubrzo je na pauzi bilo 16:10, naše devojke su održavale prednost i stigle do velikih 2:0 u setovima.

I u trećem setu je na početku bilo neizvesno, ali isto kao i u prva dva seta naša selekcija je došla do velike prednosti i lagano privela meč kraju.

U narednom kolu Srbiju u petak od 15 časova očekuje duel sa Tajlandom, u subotu od 17.30 Santarelijev tim će se, po svemu sudeći, boriti za prvo mesto grupe sa selekcijom Turske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE