GUROVIĆ ŽALI: Odbio sam Obradovića (VIDEO)

Bivši košarkaš Milan Gurović, gostovao je u potkastu “Jao Mile” takođe nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića.

Govorio je o svojoj karijeri osvrćući se na reprezentativne uspehe 2001. i 2002. godine.

Međutim, u to vreme je odbio saradnju sa Željkom Obradovićem koji je u to vreme predvodio Panatinaikos.

Imao sam i grešaka u životu. Veliku ulogu igra menadžer koji mora da ti kaže istinu kada treba da potpišeš. Posle dve godine u Barsi, pričam o 2000. godini. Željko me zove u PAO, mada tad nije menadžer bio kriv već ja, nudi vrhunski ugovor sa Bodirogom u paru da igram. Ja sam čoveka odbio, mislim da sam jedini koji ga je tada odbio, rekao je.

Zatim je otkrio da je na tu odluku uticalo što nije otišao na OI u Sidnej:

Imao sam 25 godina, bio sam ljut i revoltiran što nisam prošao na Olimpijske igre. On je doneo odluku, mislim da nije bila njegova, ali ne bih o tome. Smatrao sam da je bilo mesta za mene. Neka viša sila je odlučila da ne odem. Bio sam revoltiran time, razočaran, odbio sam čoveka, napravio sam veliku grešku i kajem se zbog toga. Izvinio sam mu se kada smo pričali kasnije, objasnio sam mu da mi je krivo, jer je čast igrati za takvog čoveka. Rekao mi je ‘Milanče, svi mi grešimo, pa i ja.’ Ja sam imao dve ili tri kardinalne greške u karijeri, mada je moglo da bude i gore, zaključio je Gurović.

On u karijeri ima evropsko i svetsko zlato iz 2001. i 2002. godine. Bio je najbolji igrač Evrokupa i ABA lige 2007. Nastupao je za oba večita rivala, Barselonu, Huventud, Unikahu, AEK i mnoge druge.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE